U Ludbregu obilježen Svjetski dan potrošača

Jučer, 15. ožujka obilježen je Svjetski dan prava potrošača koji svoje korijene ima u Deklaraciji o osnovnim pravima potrošača koju je donio 1962. američki predsjednik John F. Kennedy koji je ustanovio da se sve ljude može okarakterizirati kao potrošače te da oni u skladu s time imaju svoja prava koja treba štititi.

Povodom Svjetskog dana prava potrošača u Uredu gradonačelnika Dubravka Bilića održan je prijem za članove Savjeta za zaštitu potrošača Grada Ludbrega.

– Tema ovogodišnjeg dana prava potrošača je ‘Izgradimo digitalni svijet kojem potrošači mogu vjerovati’. Razlog tome je sve veća mogućnost internetske kupovine, a samim time i prava potrošača u online okruženju trebaju biti regulirana i zaštićena. Često puta potrošači ne znaju svoja prava kada je u pitanju online kupnja, primjerice mogućnost online reklamacije i pravo na cjelovitu i istinitu informaciju i sigurnost podataka na internetu. Svjetski Dan prava potrošača prilika je za razgovor o promicanju temeljnih prava potrošača, iako uvjeren sam, jedan dan u godini puno je premalo kako bi građani bili pravilno i na vrijeme informirani. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Svjetski Dan prava potrošača prilika je i zahtjev da se ta prava poštuju i štite, te je ujedno i prilika kako bi se iskazali prosvjedi protiv tržišnih zloupotreba i društvenih nepravda koje krše i ne poštuju prava potrošača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije