‘GAZDA’ Kontroverzni dokumentarni film možete pogledati na Vimeo!

Kontroverzni dokumentarni film ‘Gazda: tranzicija, privatizacija, korporacije’, čiju režiju potpisuje Dario Juričan, a produkciju Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija, nakon što je prikazan u nekim kinima, dostupan je i na video servisu Vimeo.

Podsjetimo, riječ je o dokumentarcu za koji je redatelj rekao kako je riječ o uspjehu i kako se do njega došlo.

– I ovo je film o neuspjehu i kako u njemu živimo. I želim da unaprijed znate: ovo nije film o Ivici Todoriću – istaknuo je Juričan.

Naime, redateljev otac Ljudevit Juričan 40 je godina radio u Konzumu. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem, rođeni su u razmaku od svega 11 dana. Srednju školu obojica su završili na Kennedyjevom trgu u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976., Ivica Todorić kći Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija.

Darijo je želio napraviti intervju s poslodavcem svoga oca, s Ivicom Todorićem, ali on to nije htio. Dariju, redatelju filma, nije preostalo ništa drugo nego da sam sazna odgovore. U filmu se traže odgovori na pitanje kako se postaje gazda u Hrvatskoj, navodi se u najavi filma koji možete pogledati na Vimeo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije