Sjajim u mraku+: Varaždinski biciklisti nastavljaju rad na sigurnosti u prometu

Udruga ‘Varaždinski biciklisti’ i ove će godine nastaviti rad na povećanju sigurnosti biciklista, ali i ostalih sudionika u prometu. Tome će znato doprinijeti sredstva koja im je dodijelio MUP za provedbu projekta ‘Sjajim u mraku+’. Radi se o 90 tisuća kuna.

Riječ je o nadogradnji projekta ‘Sjajim u mraku’ koji je započeo prošle godine, u suradnji sa ‘Sindikatom biciklista’ iz Zagreba, a cilj novog projekta bit će istovjetan cilju projekta ‘Sjajim u mraku’, dakle – sigurnost u prometu.

– Načelne aktivnosti ostat će iste. Oprema koju smo razvili i dizajnirali u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Varaždin nastavit će se proizvoditi, a tu opremu podijelit ćemo na biciklijadama, edukacijama i sličnom. Radimo na sigurnosti biciklista u prometu kroz korištenje opreme koja osigurava veću vidljivost – kazao nam je Goran Lepen, predsjednik Varaždinskih biciklista.

‘Sjajim u mraku+’ u provedbu će krenuti po završetku projekta ‘Sjajim u mraku’, dakle, u lipnju ili srpnju ove godine.

Osim tog projekta, u planu su i druge aktivnosti. U planu je nova ‘kritična masa’, što će biti drugo događanje ovakve vrste organizirano od Varaždinskih biciklista. Prvo je bilo organizirano 21. prosinca 2016.

Također je u planu i proljetna biciklijada ‘Vžbica 2’, biciklijada koja je prošle godine imala odličan odaziv.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije