Prava ljubav se slavi svakoga dana

Ljubav je ‘Osjećaj kojem se prepustiš, bez pitanja. Osjećaj kada cijeli svijet stane. Osjećaj kao da je netko tu stotinu godina, a ne samo tren.’ – napisala je Martina Ivanušić iz Remetinca u pismu koje je proglašeno najljepšim ljubavnim pismom između desetaka pristiglih netom prije Dana zaljubljenih.

Odabrati ono najbolje, koje svojim sadržajem odiše optimizmom i vjerom u ljubav, bila je zahtjevna zadaća (budući da je stigao velik broj pisama originalnih na svoj način), koja se ipak morala odraditi.

Pisma su se osim na klasičan način, na adresu Radija Megaton slala i elektroničkim putem, a bilo je onih sa šljokicama, pisanih krasopisom, štampanih, kajkavskih, štokavskih, u bijelim, plavim, ružičastim i žutim kuvertama, pisanih prije nekoliko dana, ali i prije nekoliko desetljeća…

I… Izabrano je ono najbolje… Pismo koje je Martina uputila svom suprugu Valentinu. Martina i Valentino iz Remetinca znaju se pet godina, a osim što su u sretnom braku, roditelji su i desetomjesečne djevojčice Eve.

‘Valentinovo iz snova’

Slaveći ljubav, riječima iskazujući nježnost, a zaljubljenost pretvarajući u slatke metafore, mnogobrojni slušatelji Megatona vratili su se u vremena kada su ljubavna pisma, uz par kapi parfema, pisana nalivperom.

Bilo je to drugačije, da ne kažemo, romantičnije vrijeme kada se ljubav iskazivala na osobniji način, kada se još nije znalo za e-mail ili SMS poruke, kada je svaka napisana riječ, na neki način bila dio autora, ali i na poseban način postajala dio osobe kojoj je pismo bilo namijenjeno, čineći tako neizbrisivi trag jednog vremena.

Zahvaljujući upravo toj romantičnoj nostalgiji, te vođeni željom da se mlađi naraštaji potaknu na pisanje, osmišljen je projekt “Valentinovo iz snova”. Ove godine projekt je doživio svoje četvrto izdanje u okviru kojeg je za nagrađeni par iz Remetinca Radio Megaton organizirao vikend u Toplicama Sveti Martin u vrijednosti 2.400 kuna.

Ljubavna pisma pišu se opet

Pojavom interneta izgubila se čar pisanja pisama. Ipak, zahvaljujući projektu ‘Valentinovo iz snova’ Radija Megaton poštari su opet s osmijehom otvarali svoje torbe, donoseći ljubavna pisma. Nastavljajući tradiciju, sličan projekt slušatelji Radija Megaton mogu očekivati i naredne godine za Dan zaljubljenih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije