Na sjednici Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec predstavljeni projekti

U utorak, 7. ožujka održana je 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec. Vijećnici su raspravili ukupno 9 točaka dnevnog reda, te donijeli pripadajuće zaključke i odluke.

Pod prvom točkom dnevnog reda općinski načelnik podnio je izvješće o svom radu od 1. srpnja do 31. prosinca 2016. godine, te je isto prihvaćeno.

U nastavku sjednice općinskim vijećnicima prezentiran je Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Gornji Kneginec za 2016. godinu sa pripadajućim dokumetima, te je donesena Odluka o raspodjeli rezultata po Godišnjem izvještaju Proračuna za 2016. godinu.

Sa 31. prosinca prošle godine općinski proračun u iznosu od 17,5 milijuna kuna izvršen je u iznosu od 97 posto, s ukupnim viškom prihoda od 3,6 milijuna kuna koji će se ove godine upotrijebiti za financiranje kapitalnih projekata na općinskom području.

Općinskim vijećnicima prezentiran je izrađeni Master plana tematskog zabavnog parka na lokaciji Banjščina, te su ga isti i prihvatili, te su pod točkom 4., sukladno izrađenom Master planu zabavnog parka, pokrenute V. izmjene i dopune Prostornog plana Općine Gornji Kneginec.

Uz rješavanje pitanja lokacije za izgradnju zabavnog parka, izmjene i dopune prostornog plana obuhvatiti će i zaprimljene pojedinačne zahtjeve građana.

Općinski načelnik predložio je Općinskom vijeću da se obveze plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda za stambeni prostor za 2017. godinu oslobode operativni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Općine Gornji Kneginec, njih ukupno 28 (13 vatrogasaca iz DVD Kneginec Gornji, te po 5 vatrogasaca iz DVD Kneginec Donji, DVD Lužan Biškupečki i DVD Varaždinbreg).

Operativnim članovima DVD-ova smatraju osobe u dobi od 18 do 65 godina koje svake dvije godine produžuju valjanost liječničkog pregleda i osposobljene su najmanje za zvanje ‘vatrogasac’ u trajanju od 76 školskih sati, uz obvezu redovnog sudjelovanja u vatrogasnim intervencijama, taktičkim vježbama i mjesečnoj internoj obuci.

Za stotine radnih sati nitko od operativnih članova ne prima nikakvu naknadu, te je općinski načelnik temeljem toga predložio Općinskom vijeću da se obveze plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda za stambeni prostor za 2017. godinu oslobode obveznici naknada ili članovi zajedničkog kućanstva kojima je utvrđena obveza plaćanja naknada, a koji su operativni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Općine Gornji Kneginec, što su općinski vijećnici i prihvatili. Odredbama Odluke propisano je da oslobađanje vrijedi samo za tekuću godinu.

Pred sam kraj sjednice, Općinsko vijeće odlučivalo je i o pojedinačnim zahtjevima građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije