FOTO Reformisti Natalija Martinčević i Radimir Čačić darivali povodom Dana žena

Kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina Natalija Martinčević započela je već jučer obilježavanje Dana žena. Na autobusnom stajalištu u 21.30 dočekala je žene koje su krenule na posao u noćnu smjenu te im uz cvijeće čestitala Dan žena. S podjelom prigodnih cvjetnih poklona nastavila je danas ujutro od 6 sati djelatnicama trgovačkih centara, pekarnica, mesnica, frizerskih salona diljem Varaždina.

– Već tradicionalno podjela cvijeća i prigodnih poklona vrši se na Korzu.Ove godine odlučila sam Dan žena posvetiti svim ženama koje su na svojim radnim mjestima u trgovinama i pogonima, te ih na njihovim radnim mjestima razveseliti prigodnim znakom pažnje – naglasila je kandidatkinja za gradonačelnicu Natalija Martinčević.

Upravo te žene najviše su ugrožene i pogođene uvjetima koji se odnose na kvalitetu njihovog života. Ugovori na određeno vrijeme, rad u smjenama, izrazito niske plaće, neprilagođeno radno vrijeme vrtića i ostali problemi direktno su povezani sa ženama zaposlenima u radno-intenzivno proizvodnoj industriji i trgovinama.

U veseloj i pozitivnoj atmosferi predsjednik Reformista Čačić zajedno s kolegicama i kolegama iz Županijske i Gradske organizacije Varaždin obišli su sve prodavačice te ugodno popričali sa ženama koje su ovo sunčano jutro iskoristile za nabavu svježih namirnica.

Više o ovim problemima s kojima se susreće veliki broj žena u Gradu i Županiji, ali i o konkretnim mjerama i inicijativama oko navedenog, govoriti će se danas na Okruglom stolu ‘Žene na tržištu rada’, koji će se održati danas u 18 sati u hotelu Varaždin na koji pozivamo sve zainteresirane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije