Martinčević: ‘Pomozimo ženama, nemojmo ih dodatno traumatizirati’

Predsjednica Gradske organizacije Reformisti, Natatija Martinčević, priopćenjem je reagirala na navode u medijima, da s današnjim danom započinje ciklus od 40 dana molitve ispred Opće bolnice Varaždin s ciljem odgovaranja žena od pobačaja.

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Svaka žena ima pravo na odluku, za koju vjerujemo kad je u pitanju prekid trudnoće da nije jednostavna, bila ona zdravstvene ili osobne prirode.

U ovakvim uvjetima u kojima danas živimo, a s obzirom da smo u Varaždinskoj županiji na dnu Hrvatske po prosjeku plaća, gdje žene nemaju podršku institucija, nemaju stalnih radnih mjesta, gdje rade većinom u 3 smjene a pritom nemaju osigurana mjesta u vrtiću, kad ih i imaju radno vrijeme vrtića nije prilagođeno potrebama zaposlenih žena, umjesto da ženama pomognemo mi ih ovakvim istupima dodatno zlostavljamo.

Osigurajmo ne samo ženama, već i obiteljima dostojan život, ali i educirajmo mlade po pitanju zaštite.

HDZ-ov potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Davor Ivo Stier u Ženevi je Hrvatsku deklarirao kao konzervativnu zemlju, protiv prava žene na pobačaj i protiv dostojanstva LGBT osoba.

Žalosno je da su upravo takvi poput molitelja ispred Opće bolnice Varaždin, ministra i njegovih najbližih savjetnika protiv pobačaja ali i protiv kontracepcije, a bez konkretnih rješenja za bolju kvalitetu života građana’, zaključila je Martinčević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije