STIPENDIJE Općina Vidovec potpisala ugovore s 46 stipendista

U prostorijama Općine Vidovec, općinski načelnik Bruno Hranić, potpisao je 46 Ugovora o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2017./2018.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočila je zamjenica općinskog načelnika Dubravka Rog, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vidovec Zdravko Pizek te općinski vijećnik Dubravko Zavrtnik.

Općina Vidovec jedna je od rijetkih općina koja uz studentske stipendije redovito dijeli i stipendije za učenike srednjih škola te ih na taj način pokušava nagraditi za njihov trud i motivirati na daljnje učenje i obrazovanje.

Na inicijativu općinskog načelnika i ove su godine svim učenicima i studentima koji su zadovoljili kriterije dodijeljene stipendije, a od ove se godine na prijedlog općinskog vijećnika Dubravka Zavrtnika, iznos stipendija povećao za 50 kuna, pa učenička stipendija iznosi 250 kuna, dok studentska iznosi 350 kuna mjesečno. Time će se iz općinskog proračuna izdvojiti ukupno 134.000 kuna.

Načelnik Bruno Hranić naglasio je kako je ponosan što se i ove godine dodjeljuje ovako veliki broj stipendija: 27 učeničkih i 19 studentskih te istaknuo da će Općina Vidovec uvijek podupirati mlade i uspješne ljude jer su oni budućnost ovog kraja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije