Crtorad: ‘Poništenje karte zbog pogrešnog unosa omogućilo bi zloupotrebu’

U petak, prošlog tjedna, kontaktirala nas je čitateljica koja je izrazila svoje nezadovoljstvo zbog naplaćene kazne za parkiranje. Kaznu joj je naplatio Crtorad.

Ono što je u cijeloj priči bilo sporno bila je nemogućnost poništenja kazne za parkiranje, iako je do kazne došlo zbog krivog unošenja registracijske oznake, za što je, po riječima naše čitateljice, odgovorna službenica zaposlen u Tisku.

Točnije, na početku registracijske oznake nedostajalo je VŽ, no ostatak registracije bio je ispravan, a račun je dokazivao kako je plaćena karta za parking.

No u Crtoradu nisu poništili kaznu (opširnije na linku ispod).

> OGORČENI NA CRTORAD ‘Dobili smo kaznu za parkiranje, iako je karta bila plaćena’

Zamolili smo Crtorad za obrazloženje nemogućnosti ukidanja kazne u takvom slučaju, a ono je danas stiglo na našu adresu te ćemo ga u cijelosti prenijeti u nastavku.

Kontrolori na terminalima nemaju mogućnost pregledavanja registarskih oznaka po segmentima. Ukoliko gospođa na kiosku Tiska ne upiše adekvatno registarsku oznaku, kontrolori na terminalima ne vide uplatu.

Prilikom plaćanja parkiranja putem E-karte na kiosku Tiska, korisnik je dužan reći djelatnici točnu registarsku oznaku vozila te istu potvrditi djelatnici kada se registracija ispiše na terminalu na samom kiosku.

Uz navedeno, korisnik se dužan uvjeriti kada preuzme račun od strane djelatnika Tiska da je pravilno plaćen parking.

S obzirom da je aplikacija E-karta automatizmom povezana s terminalima kontrolora, korisnik nije dužan istaknuti parkirnu kartu kupljenu na kiosku Tiska ispod vjetrobranskog stakla te kontrolor nije niti mogao vidjeti da je pogrešna registarska oznaka upisana od strane djelatnika na kiosku Tiska.

Nepotpuna registarska oznaka ne može se smatrati ispravnom budući da tako kupljenu kartu nije moguće povezati s registarskom oznakom automobila koju je kontrolor u mogućnosti provjeriti, a samim time niti pratiti vrijeme zadržavanja vozila na parkiralištu.

Poništenje višesatne parkirališne karte izdane zbog neispravnog unosa od strane korisnika otvorilo bi mogućnost zloupotrebe‘, stoji u odgovoru Odjela naplate parkiranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije