Zašto su neke škole prenapučene, a druge poluprazne? Trebamo i vaše mišljenje!

Treba li Varaždinu nova škola, veća VI. osnovna ili nova mreža postojećih škola?

Tema je to o kojoj ćemo razgovarati ovoga četvrtka, 16. veljače, u 15:15 sati u emisiji Chat po Varaždinski, koju zajedno pripremaju Radio Sjeverozapad i Varaždinski.hr, na 95,2 FM.

U studiju nas očekuju voditeljske snage Radija Sjeverozapad Dubravka Novak i Luka Špac, kojima će se kao redoviti gost-domaćin pridružiti Goran Štimec, urednik Varaždinskog.hr.

O najavljenoj temi razgovarat ćemo s gradonačelnikom Varaždina Goranom Habušem.

Zanima nas vaše mišljenje!

Ali trebamo i vašu pomoć, želimo čuti vaše mišljenje! Pozivamo vas stoga da nam se do početka emisije javite pismenim putem i iznesete svoje mišljenje o ovotjednoj temi. Odabrane komentare pročitat ćemo uživo u emisiji, pritom ne navodeći vaše prezime.

Svoje komentare možete poslati putem poruke na Facebook stranici Varaždinskog.hr ili Facebook stranici Radija Sjeverozapad, ili pak putem elektroničke pošte info@varazdinski.hr, ili jednostavno javnim komentarom ispod ovoga članka.

Zašto smo se ovoga tjedna odlučili upravo za tu temu?

Pitanje je to koje proizlazi iz problema prevelikog broja učenika na primjerice VI. osnovnoj školi, dok neke druge škole, kao što je I. osnovna, ima daleko manje učenika.

Aktualna gradska vlast problem VI. osnovne škole namjeravala je riješiti njezinom dogradnjom. No, kako proračun za 2017. godinu jučer ponovo nije izglasan, do početka sljedeće školske godine ništa se neće po tom pitanju promijeniti.

No ima i onih koji smatraju da nije sigurno da je dogradnja dobro rješenje.

Naime, u Varaždinu se godišnje upisuje nešto više od 400 prvašića i postojeći bi broj škola trebao bi biti dovoljan. Problem je, kažu, u raspodjeli po školama i predlažu izradu nove mreže varaždinskih škola.

Nekoliko motivacijskih pitanja

Hoće li to zadovoljiti roditelje?

Bojite li se da bi djeci škola mogla biti predaleko od doma?

Što smatrate najboljim rješenjem?

Šaljite nam odgovore na ta i druga pitanja i slušamo se u četvrtak, 16. veljače, u 15:15 sati, na 95,2 FM ili putem live streaminga!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije