PSIHOŠPANCIR Više od 140 stručnjaka od 17. do 20. veljače u Varaždinu i Čakovcu

Društvo psihologa Varaždin i ove godine organizira konferenciju pod nazivom Psihošpancir, na kojoj će se obrađivati popularne teme iz psihologije uz besplatno sudjelovanje građana.

Suorganizatori ovog stručnog skupa su Sveučilište Sjever Varaždin i Međimursko veleučilište u Čakovcu, tako da će se program Psihošpancira 17. i 18. veljače održavati u Varaždinu, a 20. veljače u Čakovcu.

Prošlogodišnji Psihošpancir okupio je 75 predavača koji se bave mentalnim zdravljem, psihijatara, psihologa i medicinskih sestara itehničara, koji su održali 55 sati predavanja i radionica za široku stručnu i ostalu zainteresiranu javnost.

Ove godine u programu Psihošpancira sudjeluje više od 140 sudionika! Riječ je redom o uglednim imenima hrvatske psihologije.

Tako se očekuje sudjelovanja stručanjaka kao što su Eduard Klain, Pavao Brajša, Miroslav Goreta, Slavko Sakoman, Darko Marčinko, Dražen Begić, Zoran Zoričić, Živko Mišević, Anto Bagarić, Herman Vukušić, Aleksandra Turković, Špiro Janović, Maja Bajs, Duje Barišić, Jelena Tunjić, Nada Anić, Jasenka Pregrad, Vesna Vlahović Štetić, Nataša Jokić Begić, Željka Kamenov, Lidija Arambašić, Boris Jokić, Vladimir Takšić, Dubravka Miljković, Majda Rijavec,Slavka Galić, Ljiljana Pačić Turk, Vesna Hauptfeld, Predrag Zarevski, Inge Vlašić Cicvarić, Karin Kuljanić, Mladen Mavar, Zora Subotić, Amir Zulić, Vesna Hude, Mladen Mavar, Matej Tomazin i mnogi drugi.

Kako najavljuje Andreja Bogdan, predsjednica Društva psihologa Varaždin i predsjednica Programsko-organizacijskog odbora Psihošpancira, teme predavanja, interaktivnih predavanja i radionica bit će interesantne širokoj stručnoj javnosti: psiholozima, liječnicima, prosvjetnim djelatnicima, pedagozima, medicinskim sestrama i tehničarima, socijalnim radnicima, defektolozima, rehabilitatorima, radnim terapeutima…

Iz programa je izdvojila primjerice okrugli stol Sve što ste htjeli znati o studijima psihologije u Hrvatskoj, zatim simpozij i ‘Psihologija za poduzetnikei ‘Psihologija sporta.

Svi oni koji su zainteresirani za dječju, školsku i razvojnu psihologiju moći će u tri dana, koliko je skup otvoren za javnost, čuti više od 30 predavanja i sudjelovati u nekoliko radionica namijenjenih odgojiteljima, učiteljima i profesorima, stručnim suradnicima , roditeljima kao i svima ostalima kojima su djeca u centru profesionalnog ili osobnog interesa.

O važnosti komunikacijskih vještina, poremećajima ličnosti, specifičnostima rada s ovisnicima, psihologiji nagrade i rizicima odrastanja, transferu i kontratransferu, kontratransferu u forenzičkoj psihijatriji, promjenama mozga u psihičkoj bolesti i liječenju, posttraumatskom stresnom poremećaju, bipolarnom afektivnom poremećaju, uporabi psihijatrijskih lijekova i mnogim drugim temama govorit će poznati hrvatski psihijatri.

Teme iz neuropsihologije, seksualnog ponašanja, kliničke i zdravstvene psihologije, zasigurno će privući velik broj ljubitelja psihologije.

Brojnim zanimljivim temama iz sestrinstva više od 30 različitih predavanja održat će medicinske sestre i tehničari, profesori, studenti i bivši studenti studija Sestrinstva na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

U programu je i okrugli stol za novinare pod nazivom ‘Mediji i empatija– treba li novinar biti empatičan?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije