KLIPIČ MAŠINA Varaždin dobiva novu instalaciju u Bakačevoj ulici

Nakon instalacije Varaždinsko zelje, Klipič mašina druga je instalacija koja će na temu gastronomije biti postavljena u Bakačevoj ulici.

Postavljanje instalacije dio je projekta ‘Umjetnost na ulici’, kojeg je pokrenula Turistička zajednica grada Varaždina s ciljem stvaranja novih atrakcija u povijesnoj jezgri grada.

Prigodnu svečanost na kojoj će biti predstavljena nova umjetnička instalacija u Varaždinu, Klipič mašina, postavljena na zid u Bakačevoj ulici, najavljena je za utorak, 14. veljače, s početkom u 11 sati.

Autor Klipič mašine je Jurica Mihinjač, koji je svoju instalaciju zamislio kao hommage industrijskom dizajnu s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Uvažavajući prostor u samom centru na kojem će biti postavljena instalacija te urbanistička i konzervatorska ograničenja, zamisao je da cijela instalacija postane dio zida i ulice te da se stvori nova dodana vrijednost tog prostora.

Svečanosti će prisustvovati predsjednik Turističke zajednice grada Varažina i gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, direktorica TZGV-a Jelena Toth, autor Klipič mašine Jurica Mihinjač, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni te članovi Komisije za odabir idejnog rješenja i izvebu instalacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije