Ante Šola: ‘Caritasov centar na Banfici bit će završen u listopadu’

Na sjednici Savjeta za socijalnu skrb Varaždinske županije bilo je danas riječi i o novom Caritasovom centru koji se gradi u varaždinskom kvartu Banfica.

> Kišić: ‘Oko 95 posto Roma u našoj županiji koristi neku vrstu socijalne naknade’

Riječ je o projektu koji je započeo prije godinu dana, u veljači 2016., a prema riječima ravnatelja Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šole, završetak radova predviđa se za listopad ove godine.

– Izgradnja Caritasovog centra počela je prije nekih desetak mjeseci, objekt je većinom pod krovom, stavljeni su prozori te se rade i unutarnje instalacije. Nadamo se, po ugovoru s izvoditeljima, da će u listopadu ove godine dom biti završen – kazao je Šola.

Investicija vrijedna između 12 i 15 milijuna kuna

Novi centar prostirat će se na oko 1560 metara kvadratnih, a na tom prostoru nalazit će se stambeni prostor, popratni sadržaji, skladišta, odjel za invalide, prostor za obuću i odjeću,…

– Prva faza investicije je vrijedna 12 do 15 milijuna kuna, što uključuje i svu potrebnu opremu – dodao je Šola.

Što se statistike za prošlu godinu tiče, Šola ističe kako je podijeljeno oko 104 tisuće obroka, a sveukupno imaju 279 registriranih korisnika te 20 do 30 povremenih korisnika.

– Ima i jedna novina koja je začeta prošle godine. Već nekoliko mjeseci mi dajemo topli obrok za utočište za zlostavljane žene, tako da smo na taj način proširili svoje djelovanje – zaključio je Šola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije