OSOBA GODINE Sara Kolak nominirana je za prestižnu titulu Večernjeg lista!

Tko će biti osoba 2016. godine u tradicionalnom izboru Večernjeg lista? Za tu prestižnu titulu Večernjakov žiri nominirao je 12 osoba: trojicu znanstvenika, dvojicu poduzetnika, četvero sportaša, dvije humanitarke i, znakovito, samo jednoga političara, što je još jedan dokaz da je rejting hrvatskih političara na vrlo niskim granama.

Jedna od njih je Sara Kolak koja je na prošlim Olimpijskim igrama osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja.

> Sara Kolak šokirala atletski svijet i osvojila zlatnu medalju!!!

U obrazloženju nominacije za nagradu stoji:

– U 2016. nitko nas nije toliko razgalio i učinio ponosnima kao Sara. Svjetska senzacija postala je 18. kolovoza 2016. kad je na Olimpijskim igrama u Riju osvojila zlatnu medalju. Hicem od 66,18 m postavila je novi hrvatski rekord i zadivila svijet. Članica je Atletskog kluba Kvarner u Rijeci, gdje i studira, a atletikom se počela baviti u varaždinskom Atletskom klubu Sloboda. Rodni grad Ludbreg odužio joj se spomen-pločom kojom je označio dužinu njezina osobnog (i državnog) rekorda.

Sara je jedini kandidat za tu nagradu s područja Varaždinske županije, a kandidata imaju i susjedi Međimurci. Riječ je o poduzetniku Đuri Horvatu.

Ostali kandidati za nagradu su Nenad Bakić, Ivan Đikić, Lana Iljadica, Boris Jokić, Sandra Perković, Andrej Plenković, Igor Rudan te Martin i Valent Sinković.

Dosadašnji pobjednici bili su: glavni državni odvjetnik Mladen Bajić 2011., general Ante Gotovina 2012., plemenita Dubravka Glavaš 2013., poduzetnik Mate Rimac 2014. i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović 2015. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije