Održana 77. izborna sjednica Skupštine DVD-a Donji Kneginec

U subotu 28. siječnja 2017. godine u Društvenom domu u Donjem Knegincu članovi DVD-a Donji Kneginec održali su svoju 77. redovnu godišnju sjednicu Skupštine DVD-a, koja je ove godine bila izbornog karaktera.

Na sjednici je uz podnošenje godišnjih izvješća, izabrano i novo ‘staro’ rukovodstvo uz neke manje izmjene u tijelima Društva.

Uz velik odaziv članova Društva, sjednici su bili nazočni i općinski načelnik Goran Kaniški, zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec, zapovjednik VZO Gornji Kneginec Mario Grabar, predsjednik Mjesnog odbora Donji Kneginec Ivan Mihalić, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata klub Kneginec, Udruge voćara i vinogradara Varaždinbreg, kao i predstavnici Kneginečke udruge mladih, zatim vatrogasci iz DVD-a Kneginec Gornji, Lužan Biškupečki, Varaždinbreg, Gornji Kučan, Varaždinske Toplice i Sveti Ilija.

Izvješće o radu Društva podnio je zapovjednik Mihael Magdić uz pomoć multimedijske prezentacije čime je sve prisutne upoznao s najvažnijim aktivnostima.

– Povećao se broj članova, učlanjeno je 10-tak ženskih članova s kojima je ujedno oformljena ženska A natjecateljska ekipa, koja je već odradila velik broj vježbi, te je kupljeno dosta vatrogasne opreme vrijedne preko 30 tisuća kuna. Vatrogasnu postrojbu čini ukupno 13 potpuno osposobljenih vatrogasaca, a u toku 2016. godine obavili su ukupno 10 aktivnosti, gdje nije bilo niti jednog požara, dvije su bile tehničke intervencije, a sve ostalo dežurstva, osiguranja i usluge. U natjecateljskom dijelu muška A ekipa je ponovno bila vrlo uspješna s dosta osvojenih pehara, ali od svega valja izdvojiti nastup na državnom natjecanju vatrogasca u Puli gdje su uz malo više sportske sreće mogli ostvariti plasman i na međunarodnu vatrogasnu olimpijadu. Od ostalih aktivnosti posebno treba istaknuti završeno projektiranje novog vatrogasnog spremišta za što je izdana građevinska dozvola te radovi mogu početi već ove godine. Projekt je financirala VZO Gornji Kneginec, dok će izgradnju objekta financirati Općina Gornji Kneginec u predviđenom iznosu od 1.600.000,00 kuna – kazao je Magdić.

Nakon podnesenih izvješća o financijskom poslovanju, izvješća Nadzornog odbora i Verifikacijskog povjerenstva, Skupštini je predstavljen i godišnji Plan rada, kao i Financijski plan za 2017. koji je jednoglasno usvojen.

Na Skupštini je dana razrješnica svim dosadašnjim dužnosnicima DVD-a te su izabrani novi.

Za predsjednika je ponovno izabran Damir Vuk, za zapovjednika Mihael Magdić, zamjenika zapovjednika Ivan Pintarić, te za spremištara Jurica Bajz.

Novi dopredsjednik je Matija Lukinec, novi tajnik Dean Pofuk i blagajnik Filip Pofuk.

Za nove članove Upravnog odbora izabrani su još i Denis Pofuk, Marko Lukinec i Kristijan Cepanec.

U Nadzorni odbor izabrani su: Pofuk Benedikt, Keretić Mirko i Špoljarić Dejan.

Na samom kraju sjednice uručena su priznanja i zahvalnice.

Zahvalnice su uručene svim zaslužnim članovima, pojedincima, donatorima i sponzorima, te članovima muške ekipe koji su sudjelovali na državnom natjecanju.

Nakon službenog dijela sjednice nastavljeno je ugodno druženje uz glazbeni sastav Alfa Band.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije