Lepoglavčani odlaze u Memphis na International Blues Challenge!

Lepoglavski glazbenici Krunoslav Zver, Hrvoje Funda, Dragutin Hojsak i Vjekoslav Geček članovi su benda Tomislava Golubana koji je na 8. Croatian Blues Challenge-u održanom u Zagrebu proglašen najboljim izvođačem u solo/duo i bend kategoriji osiguravši tako plasman na svjetsko blues natjecanje – International Blues Challenge, koje će se krajem siječnja održati u američkom Memphisu, piše Lepoglava.net.

‘Goluban i bend’ u kojem spomenuti lepoglavski glazbenici nastupaju uz Tomislava Golubana, od 31. siječnja do 4. veljače odmjerit će u kolijevci bluesa i rock’n’rolla snage s 300-tinjak bluesera iz cijelog svijeta.

Na International Blues Challengeu glazbenici se natječu u dvije kategorije – u kategoriji solo/duo i kategoriji band. Četvrtfinalne i polufinalne večeri održavaju se u tridesetak klubova ulice Beale Street, a finale u dvorani Orpheum.

Dan uoči natjecateljskih dana, rezerviran je za ‘International showcase’ na kojem se predstavljaju izvođači stigli izvan SAD-a, a na kojem će ‘Goluban i bend’ predstavljati Hrvatsku.

Suradnja lepoglavskih glazbenika i Tomislava Golubana

Suradnja četvorice lepoglavskih glazbenika, inače članova Glazbenog sastava ‘Treća smjena’, s Tomislavom Golubanom započela je sredinom prošle godine kada je Goluban u potrazi za pratećim bendom zahvaljujući poznanstvima ‘došao’ do navedene četvorice glazbenika iz Lepoglave. Kako je i njima blues i rock’n’roll glazba koju preferiraju, a i zahvaljujući svom glazbenom znanju, ubrzo su se ‘pronašli’ i od tada zajedno nastupaju pod imenom ‘Goluban i bend’.

Kako se bliži datum odlaska ‘preko bare’ članovi benda pojačano vježbaju kako bi ostvarili što bolji rezultat i u najboljem se svjetlu predstavili američkoj publici. Svjesni da se, kao što ističu, ovakva priliku pruža možda jednom u životu, ne žele ništa prepustiti slučaju već se pripremiti kako bi ostvarili što bolji plasman.

Nakon povratka iz Amerike i dalje, uz Tomislava Golubana, planiraju nastupati u okviru glazbenog sastava Treća smjena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije