‘Zašto Štromar nije bio prisutan na sastanku u vezi Arboretuma Opeke u Vinici?’

Jučer je u Ministarstvu kulture održan treći radni sastanak na temu revitalizacije parka Arboretum Opeka u Vinici.

Sastanak je po prvi puta bio u proširenom sastavu na inicijativu saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, a na poziv pomoćnika ministra kulture Davora Trupkovića.

Na sastanak su tako bili pozvani predstavnici Ministarstva državne imovine, Hrvatskog restauratorskog zavoda, Općine Vinica i Varaždinske županije. Sastanku su osim sazivatelja bili prisutni državni tajnik Ministarstva kulture Krešimir Partl, državni tajnik Tomislav Boban iz Ministarstva državne imovine, akademik Mladen Obad Ščitaroci, arhitekt urbanist i pejzažni arhitekt na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Petar Puhmajer iz Hrvatskog restauratorskog zavoda, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, Miljenko Ernoić iz Razvojne agencije Sjever i Marin Bašić, direktor Parkova d.d.

Ovo je bio prvi takav prošireni sastanak sa svima koji bi trebali, a svaki u svojem segmentu raditi na pripremi dokumentacije i rješavanju imovinsko pravnih pitanja kako bi Općina mogla projekt revitalizacije Arboretuma Opeka prijaviti na natječaj ‘Promicanje održivog razvoja prirodne baštine’ koji se provodi u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014-2020’, Prioritet 6c2 ‘Očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj prirodne i kulturne baštine’, a otvoren je do 5. ožujka ove godine.

Osim dogovorenih i preuzetih zadataka sastanak je bio izuzetno konstruktivan, međutim postavilo se opravdano pitanje zašto nije bio prisutan nitko iz Varaždinske županije iako je poziv županu bio upućen na vrijeme kao i svima ostalima.

Kako je uređenje i namjena Arbortuma Opeka bila jedna od okosnica županovog političkog programa, naravno da je bilo više upita o razlozima izostanka župana ili njegovih zamjenika upućenih od strane prisutnih načelniku Kostanjevcu.

– Očito je da županu nije stalo do najvećeg i najznačajnijeg projekata na razini nacionalnog interesa te revitalizacija Arboretuma Opeka izgleda nije više jedan od prioriteta – izjavio je tom prilkom načelnik Marijan Kostanjevac.

Četvrti radni sastanak uskoro bi se trebao održati u Općini Vinica u sklopu kojeg će se obići lokalitet Arboretum Opeka koji se prostire na površini od ukupno 64 hektara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije