FOTO Novomarofčani pustili u zrak balone i dočekali Novu 2017. u podne!

Novomarofčani su već drugu godinu zaredom dočekali Novu točno u podne. Riječ je o nesvakidašnjem načinu dočekivanja Nove godine, a osim Novog Marofa, mještani još samo tri grada u Hrvatskoj na ovaj način ispraćaju Staru i dočekuju Novu.

Radi se o Fužinama, Mariji Bistrici i Samoboru. Da je ovakav način ulaska u novu godinu pun pogodak dokaz je više od tisuću Novomarofčana koji su u subotu oko podneva stigli na prostor ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

– Drugi put zaredom dočekujemo Novu godinu u podne. Vidjeli smo prošle godine da je to dobra stvar pa smo ohrabreni krenuli u organizaciju i ove godine. Od standardne ponude posjetitelji su mogli uživati u programu u kojem je sudjelovala Udruga vinogradara i voćara ‘Pinta’, bogatoj ugostiteljskoj ponudi, motomrazovima koji su razveselili najmlađe, a potporu su pružili i Lionsi – kazala je Renata Horvatić, voditeljica Turističkog ureda.

Kulminacija je bila točno u podne kada je, umjesto vatrometa, nekoliko stotina balona pušteno u zrak, nastavila je Horvatić, koja je, uz Pučko otvoreno učilište i Caffe bar Inn, glavni organizator događanja. Da sve ima i dobru glazbenu podlogu pobrinuo se tamburaški sastav Terca.

Za iduću godinu najavila je nastavak ove već sada lijepe tradicije.

Gradonačelnik Siniša Jenkač pridružio se brojnim građanima koji su Novu dočekali u podne, a posebno je bio zadovoljan što su uz Novomarofčane na ‘feštu’ stigli i gosti iz drugih mjesta.

– Očito se pokazuje da je ovo dobar projekt i da su se ljudi odazvali. Ima dosta mlađe, ali i starije populacije koja sigurno ne bi došla na doček da je organiziran u večernjim satima. Zbog njih smo pripremili brojne sadržaje koji su, vidi se po broju posjetitelja i atmosferi, odlično prihvaćeni – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Potvrdio je najave iz Turističkog ureda da će se već za iduću godinu povećati i nadograditi broj sadržaja u sklopu ove manifestacije koja već sada postaje prepoznatljiv turistički proizvod grada Novog Marofa.

Za kraj je svim građanima Novog Marofa zaželio sretnu i uspješnu novu 2017. uz poruku da njihov grad iduće godine očekuje niz radova, projekata i daljnja stabilizacija gradskih financija.

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo!



Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije