Nova info točka i mobilna aplikacija dostupne turistima, ali i Varaždincima

Brojni turisti koji se nalaze u Varaždinu, ali i sami građani, od danas, 27. prosinca, sve informacije o turističkoj i kulturnoj ponudi, servisnim informacijama i događanjima mogu saznati na multimedijalnoj info točki, meeting pointu, koji je postavljen ispred ureda Turističke zajednice grada u Padovčevoj ulici.

– Varaždin sve više postaje turistički prepoznata kontinentalna destinacija, a tome u prilog idu i brojke. Ovo je zgodan iskorak u turističkom smislu, a ta će instalacija svima onima koji dolaze u Varaždin na jednom mjestu omogućiti sve potrebne informacije u gradu. Jednostavna je za korištenje, a želja nam je da ovakvih točaka bude još nekoliko u gradu, primjerice na željezničkoj stanici, autobusnoj, Korzu. Ovo je spoj modernog i tradicije u našem baroknom gradu – istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš.

Meeting point, odnosno multimedijalna info točka sadrži podatke o turističkoj i kulturnoj ponudi, o izletima u okolici, servisnim informacijama, događanjima u kreativnoj industriji u Varaždinu. Svi podaci su na hrvatskom i engleskom jeziku, a ukupno je obrađeno preko 300 pojmova s više od 520 fotografija.

– Ovo je zapravo druga takva točka u gradu. Naime, prva je postavljena 2011. godine na Korzu, ali je početkom godine razbijena i uklonjena. Odlučili smo taj meeting point ponovno vratiti u funkciju jer smatramo da je potreban, s obzirom da je to zamjena za djelatnike Turističke zajednice u dane kad je ured zatvoren. Ipak, popravak starog koštao bi previše, bio je staromodan tako da smo se odlučili za novi – istaknula je Jelena Toth, direktorica TZ-a grada Varaždina.

Vrijednost projekta je 52 tisuće kuna, a novac je osigurao TZ, Grad Varaždin i Vlada Tajvana, koja je projekt sufinancirala s 3500 eura.

– Ambasodorica iz Tajvana bila je oduševljena Varaždinom tako da su odlučili donirati sredstva za ovaj projekt. Meeting point je s Korza preseljen jer smo zaključili kako je na tamošnjoj lokaciji bio neprimjetan, s obzirom da turisti prilikom dolaska najprije dođu u ured – kazala je Toth i dodala kako se nada da će ova biti dužeg vijeka.

– Nadam se da neće biti na meti vandala, ali je osigurana i postavljen je video nadzor, pa se nadam da će i to potaknuti sve neka čuvaju našu imovinu koja je, osim financijski, vrijedna zbog naših turista, ali i svih koji ovdje žive.

Osim informacija o turističkoj ponudi grada mogu se saznati i servisne informacije.

– Postoji popis gdje se nalaze ljekarne, benzinske postaje, bankomati i ostalo. Osim toga, od danas je u rad puštena aplikacija za pametne telefone inVaraždin za Android i iOS korisnike. Aplikaciju možete skinuti na meeting pointu putem koda, a nalazi se i u App storeu. Sadrži sve podatke kao i meeting point i također je besplatna za korištenje, tako da će biti korisna za informacije o svim događanjima u gradu – zaključila je Toth.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije