‘Možeš i ti!’ potiče građane na sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu

Publikacija Udruge Franjo Koščec pod nazivom ‘MOŽEŠ I TI! – Samostalni i aktivni građani u zaštiti okoliša’ nastoji potaknuti građane na samostalno i aktivno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu.

Već 26 godina, Udruga Franjo Koščec, uspješno surađuje s građanima putem Zelenih telefona Hrvatske na koje prijavljuju razne probleme koje zamijete u okolišu. Upravo građani svojim pozivima ili poslanim fotografijama sugeriraju na najprisutnije probleme u okolišu.

Iako je cilj Zelenih telefona potaknuti građane na aktivno sudjelovanje i samostalno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu, činjenica je da su najveći dio prijava aktivisti Zelenih telefona prenosili nadležnim institucijama i rješavali samostalno.

Publikacija nudi 20 rješenja za 20 okolišnih problema, koji bi trebali potaknuti građane da otvoreno i javno govore o problemima koji se tiču svih nas, i postanu odgovorni građani i članovi naše lokalne, ujedno i globalne zajednice.

Ova publikacija nastala je u okviru projekta ‘Partnerstva za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona’ kojeg financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Publikaciju možete preuzeti ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije