FOTO Najveće jaslice u Tužnom postavio je 17-godišnji Matija Mihalina

I dok će većina svoja drvca i jaslice postaviti na Badnjak, neki su već prionuli poslu. Tako je 17-godišnji Matija Mihalina, učenik Gospodarske škole Varaždin u svom domu u Tužnom već postavio jaslice koje, kako kaže, zauzimaju gotovo cijelu sobu.

– Već nekoliko godina zaredom slažem velike jaslice, a ovu su godinu najveće, zauzimaju gotovo cijelu sobu. Za razliku od vršnjaka koji zanimaciju nalaze u nekim drugim stvarima, meni zadovoljstvo predstavlja postavljanje jaslica – kazao je Matija koji želi da se običaj izrade jaslica nikada ne izgubi.

– Moje jaslice svake godine sadržavaju nešto novo, a to je uvijek moj ručni rad. Želim da budu kreativne te da imaju ‘ono nešto’ što ih razlikuje od ostalih. Moje su jaslice poznate po tome što su najveće u selu, a možda i u cijeloj župi – istaknuo je i dodao:

– Svima želim sretan Božić i Novu godinu te neka budu ispunjeni blagdanskim duhom, uz jednu važnu poruku – neka se nikada ne zaboravi običaj izrade jaslica jer je to čak i važnije od kićenja bora!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije