U srijedu Varaždinski biciklisti organiziraju ‘kritičnu masu’, pridružite se!

Udruga Varaždinski biciklisti ove srijede, 21. prosinca, organizira 1. kritičnu masu pod nazivom ‘Kmica Vžbica 2016’.

Riječ je o okupljanju većeg broja biciklista koji nastoje skrenuti pažnju javnosti na određene probleme.

Kako objašnjavaju organizatori, kritična masa kao pojava potječe iz Indije, gdje se promet regulirao tako da se veći broj ljudi okupio na križanju pa potom preuzimao prednost prolaska.

Prva biciklistička kritična masa u Varaždinu počinje u 18 sati na Kapucinskom trgu, a poziv za sudjelovanjem upućen je svim zainteresiranim biciklistima ovoga kraja.

Događaj je zamišljen kao masovna vožnja biciklima oko centra grada, a njime se želi ukazati na brojnost i važnost biciklista u prometu te potrebu za adekvatnim osvjetljenjem i uređenjem kvalitetnijih biciklističkih staza na razini cijelog grada, poručuju iz udruge.

Kotizacija iznosi nula kuna, a svi sudionici dobivaju i topli obrok te reflektirajući prsluk ili trakice. Također je na startu moguće povoljno kupiti lampice kako bi vožnja bila u sklada sa zakonom.

Predviđena ruta kojom će se voziti prolazi Cesarčevom, Preradovićevom, Trgom bana Jelačića, Nazorovom, Vrazovom, Zrinskih i Frankopana, tako dva puta, pa onda Cesarčevom, Stepinčevom, Šenoinom, Kurelčeve, Trenkova, gdje slijedi druženje u prostorima udruge Medenjak.

Akcija ‘Kmica Vžbica 2016’ provodi se u sklopu projekta ‘Sjajim u mraku’, financiranog od strane MUP-a te u suradnji sa Sindikatom biciklista iz Zagreba i Srednjom strukovnom školom u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije