Mještani Vinice obilježili 17. godišnjicu smrti Franje Tuđmana

Ove subote, na 17. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr Franje Tuđmana, velik broj mještana Općine Viniva okupio se kod spomenika u Marčanu gdje su predsjednik UDVDRA kluba Vinica Ivan Krajcer i suradnici položili cvijeće i zapalili svijeću.

Polaganju cvijeća prisustvovali su i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić te načelnik Općine Marijan Kostanjevac koji se kratko obratio prisutnima.

– Zahvaljujem vam na dolasku. Važno je čuvati sjećanje na prvog hrvatskog predsjednika, najvećeg sina u Hrvata, pod čijim je vodstvom stvorena hrvatska država, samostalna, neovisna i međunarodno priznata. Nažalost, stvorena je na velikoj žrtvi i krvi naših hrabrih branitelja – kazao je Kostanjevac.

U svom obraćanju načelnik je zahvalio župniku Valentu Posavcu ne samo na ideji otkrivanja spomenika već i na tome da se od 2000. godine služi sveta misa za Frajnu Tuđmana.

Potom je u crkvi Sv. Marka služena svečana i pjevana sveta misa, a župnik se u propovijedi osvrnuo na značaj i nužnost podsjećanja na djelo prvog hrvatskog predsjednika, naglasivši kako sve više ljudi dolazi do spoznaje o njegovom djelu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije