Vrijedan europski projekt Prve osnovne uvesti će robotiku u nastavni proces

Varaždinska I. osnovna škola ponovno sudjeluje u Erasmus projektu, koji je dobiven u okviru programa Erasmus+. Nositelj projekta je Istituto di Istruzione ‘Alcide Degasperi’, Borgo Valsugana, Italija, a partner su škola iz Hoforsa, Švedska i I. osnovna škola Varaždin.

Projekt traje 22 mjeseca, a započeo je u rujnu ove godine i traje do 14. srpnja 2018. godine.

Vrijednost projekta je 110.000 eura, a vrijednost bespovratnih sredstava za Prvu osnovnu školu iznosi 34.125 eura.

Projekt uključuje edukaciju, razmjenu učitelja i učenika i nabavku opreme. Koordinator projekta I. osnovne škole Varaždin je učitelj tehničke kulture Ivica Kolarić,univ. dipl. ing., a projektni tim osim voditelja čine: Đurđica Želimorski, učiteljica engleskog jezika, Tea Pavičić Zajec, učiteljica razredne nastave i Karmen Hans-Jalšovec, ravnateljica.

Glavni cilj projekta je edukacija učenika u području robotike s naglaskom na radu na 3D printeru, mobilnoj robotici (Rescue, OnStage) te rad sa učenicima sa posebnim potrebama.

Stečena znanja iskustva i vještine učitelji i učenici razmjenjivati će kroz susrete, skype sastanke, radionice i natjecanja. Tijekom trajanja projekta učenici naše škole u dva navrata će posjetiti Švedsku u 2017. godine, a jednom Italiju u 2018. godini. Ukupno će u projekt biti uključeno 20 učenika.

Za potrebe realizacije provedbe projekta, također su odobrena sredstva za kupnju potrebne tehnologije – 3D printera.

Rezultati projekta biti će dostupni na web stranici škole, lokalnim medijima, na Županijskim stručnim vijećima, te predstavljeni široj javnosti kroz radionice.

Ovaj projekt uvelike će pridonijeti upoznavanju suvremene tehnologije, razvijanju konstrukcijskih sposobnosti, umjetnosti, te matematičkih analiza kroz praktične vježbe u programiranju različitih modela mobilnih robota.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije