O dječjim božićnicama: ‘Svaka kuna dobro dojde, v moje vreme toga nije bilo’

Najava Grada Varaždina da će ove godine po prvi puta isplaćivati dječju božićnicu od 120 kuna, i to svoj djeci i mladima s područja grada Varaždina, ovih je dana aktualna tema koja je među građanima izazvala mnoge pozitivne reakcije.

>> DJEČJE BOŽIĆNICE Grad odaslao javni poziv, evo kako do 120 kuna po djetetu

Odlučili smo prošetati ulicama grada i ispitati starije i mlađe Varaždince što misle o toj odluci Grada. Pročitajte u nastavku što kažu.

Ivana Ožura

– Čula sam prije nekoliko dana na televiziji za dječje božićnice. S obzirom da imam unukicu, mislim da je to u redu. Mislim da bude dovoljna pomoć, djeca se vesele darovima, pa makar bila sitnica pod bor, zašto ne? Svaka kuna je dobro došla.

Manuela Novoselec

– Upravo smo jutros išli predati papirologiju u vijećnicu, a s obzirom da imam troje male djece, mislim da je to super. Bilo koja kunica dobro dođe, pogotovo nama koji imamo više djece i to je u svakom slučaju pohvalno. Možda su samo mogli pojednostaviti ovaj dio s papirologijom, moglo se to u 21. stoljeću riješiti on-line, ali ostalo sve podržavam.

Tamara Vidaček

– Iako nemam djece, imam nećakinju koja će dobiti božićnicu. U svakom slučaju, ideja je pohvalna, ali nešto bih promijenila. Koliko sam upoznata, novac će dobiti samo djeca koja prebivalište imaju na području Varaždina, ali u gradskim školama ima i onih koji nisu iz grada tako da mislim da su trebali darivati svako dijete koje pohađa gradsku školu, bez obzira odakle je.

Ivica Tkalčec

– Upravo sam predao papire. To je stvarno zgodna gesta i ja sam se s djecom već dogovorio. Oni će novac dobiti na ruke, otići ćemo u dućan i kupit će si igračke. Već imaju nešto u planu.

Josip Dreven

– Imam unuke, a ta božićnica je stvarno za svaku pohvalu, jako lijepo. Kad sam ja bio mali toga jednostavno nije bilo. Neka djeca dobiju novac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije