DJEČJE BOŽIĆNICE Grad odaslao javni poziv, evo kako do 120 kuna po djetetu

Proteklih dana brojni roditelji djece s područja Varaždina interesiraju se kako realizirati pravo na tzv. ‘dječju božićnicu’, koju je Gradsko vijeće izglasalo na svojoj posljednjoj sjednici.

Bit će to po prvi puta da u Varaždinu i djeca dobivaju novčani poklon za Božić. Iznos je 120 kuna po djetetu i isplatit će se putem poštanskih uputnica na adresu prebivališta djeteta.

Grad Varaždin je danas objavio i javni poziv u kojem je definirano što i kako ostvariti to pravo.

Pravo na ‘dječju božićnicu’ imaju djeca s prebivalištem na području Grada Varaždina (u što se računaju i prigradska naselja!) rođenog u razdoblju od 1. siječnja 1999. do 31. prosinca 2016. godine.

Grad Varaždin poziva roditelje, staratelje, skrbnike ili posvojitelje djece koja su rođena u tome razdoblju da podnesu prijavu.

Pravo na isplatu “dječje božićnice” ostvaruju djeca koja imaju prebivalište u sljedećim naseljima: Varaždin, Hrašćica, Gojanec, Jalkovec, Črnec Biškupečki, Poljana Biškupečka, Kućan Marof, Kućan Gornji, Kućan Donji i Zbelava.

Podaci će se prikupljati putem škola i vrtića. Tu spadaju sedam osnovnih škola, Centar ‘Tomislav Špoljar’, Katolička osnovna škola Svete Uršule, dječji vrtići ‘Bajka’, ‘Čira-čara’, ‘Dječji svijet’, Dječji vrtić Varaždin, Palčić, Panda, Pinokio, Zečić, Zeko, Sv.Uršula, Vlakić.

Iznimno, za djecu koja neće biti prisutna u navedenoj ustanovi u vrijeme kada se prikupljaju prijave za isplatu ‘dječje božićnice’, roditelji su dužni podnijeti prijavu Gradu Varaždinu.

Zahtjevu je potrebno priložiti i određenu dokumentaciju. Prvo, kopiju važeće osobne iskaznice djeteta ili kopiju važeće putovnice djeteta ili kopiju uvjerenja o prebivalištu djeteta. Dovoljan je samo jedan od navedenih dokumenata i kopiju nije potrebno ovjeriti kod javnog bilježnika.

Drugo, kopiju važeće osobne iskaznice podnositelja zahtjeva (kopiju nije potrebno ovjeriti kod javnog bilježnika).

Obrazac zahtjeva za prijavu na javni poziv dostupan je na internetskoj stranici Grada Varaždina (www.varazdin.hr), u pisarnici Grada Varaždina (gradska vijećnica) Trg kralja Tomislava 1, Varaždin i na porti Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, P. Preradovića 10, Varaždin.

Prijave na javni poziv dostavljaju se do 15. prosinca 2016. godine putem pošte na adresu Grad Varaždin, Trg kralja Tomislava 1, Varaždin s naznakom: ‘Dječja božićnica 2016’.

Zahtjev se može predati i osobno u pisarnicu Grada Varaždina (gradska vijećnica) na adresi Varaždin, Trg kralja Tomislava 1, svaki radni dan (ponedjeljak – petak), od 7. do 15. prosinca 2016. godine u vremenu od 7.00 do 19.00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije