FOTO Mališane na pedijatriji slatkišima i igračkama razveselio Sveti Nikola

Zakoračili smo u vrijeme darivanja, stoga je danas, 6. prosinca, mališane na pedijatriji Opće bolnice Varaždin razveselio Sveti Nikola koji im je darovao slatkiše, a osim toga, zahvaljujući donacijama, dobili su i nove igračke.

– S obzirom da se nalazimo u prosincu, mjesecu darivanja, PU varaždinska pokrenula je akciju ‘Božićna radost’, u klopu koje smo odlučili darovati odjel pedijatrije OB Varaždin dječjim igračkama. Naravno, to ne bi uspjeli bez pomoći donatora: Nezavisnog sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, Trgovačkog poduzeća Branka, tvrtke Gumiimpex i Wiener osiguranja. Vrijednost donacije je između 8 i 9 tisuća kuna. Osim igračaka svako dijete koje se nalazi na odjelu dobit će slatki paket od Svetog Nikole kako bismo im olakšali boravak ovdje – istaknuo je Siniša Lah, policijski službenik za prevenciju PU varaždinske.

Trenutno na odjelu boravi desetak djece koja su hospitalizirana, a dvadesetak ih boravi u dnevnoj bolnici, što znači da nakon primljene terapije odlaze kući.

– Puno se djece ovdje izmjeni kroz dan, tako da će im sigurno ovi darovi izmamiti osmijeh na lice i olakšati ove bolničke dane – rekao je dr.sc. Goran Benko, zamjenik ravnateljice OB Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije