Vesna Fajfar iz Sračinca je najkumica: ‘S mušterijama imam prijateljski odnos!’

Jutarnju subotnju vrevu na varaždinskom placu danas, 3. prosinca, dodatno je začinio odabir najkumice koji se održao devetu godinu zaredom.

Održan je prigodni program i podjela nagrada kako za prve tri najkumice, tako i za jednog glasača za najkumicu. Cilj ove akcije je promocija naših marljivih i vrijednih kumica na tržnici kao i na jedan način zahvale, njima, za trud koji ulažu cijele godine.

– S ponosom možemo reći kako već devetu godinu zaredom odabiremo najkumicu, a način je to nas kao Gradske tržnice i kupaca da zahvalimo tim marljivim ženama koje sve svoje vrijeme daju za tržnicu, kako bismo mi svaki dan imali friške, svježe i domaće proizvode. Glasanje se vršilo putem kupona koji su se mogli podignuti na Gradskoj tržnici ili putem kupona koji su se mogli naći u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku, tijekom mjeseca studenog – kazao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin i dodao.

– Proglašenjem najkumice simbolično, ali iskreno i od srca Gradska tržnica im na taj način zahvaljuje, jer bez njih ni plac sigurno ne bi bio plac kakvog imamo. Svaki glasač ima svoje kriterije odabira, ali ljubaznost, dobri proizvodi, cjenkanje, tradicija i toplina kojom zrače zasigurno su neki od njih. Konkurencija je bila žestoka jer ovdje ima mnogo domaćih proizođača.

Treće mjesto ove godine pripalo je Milki Mirović, drugo Darinki Kapeš (nagradu je primila njena majka Katica Brezovec), dok je najkumica 2016. godine Vesna Fajfar iz Sračinca.

– Odlični su dojmovi, sretna sam jer volim biti kumica – rekla je svoje dojmove, sa širokim osmjehom na licu, najkumica Vesna.

Ona se već 25 godina bavi poljoprivredom, a kako kaže, nastoji uzgajati zdrave i kvalitetne namirnice.

– Drago mi jer imam puno mušterija s kojima imam već i prijateljski odnos. Izmjenjujemo recepte, pričamo viceve, tako da tu nije strogi odnos. Nastojim, prije svega, ljude zdravo nahraniti. Sretna sam dok vidim kako dolaze mlade mame s djecom kupovati moje proizvode – kazala je i priznala kako se potajno nadala tituli.

– Lagala bih kad bih rekla da nisam to priželjkivala, svi to očekujemo. Poručujem svima nek se vrate na tržnicu, nekad smo mi, peteročlana obitelj, od prodaje ovdje solidno živjeli, a sad suprug i ja sad jedva preživljavamo.

Vesna je tom poslu posvećena maksimalno, stoga ne čudi što je osvojila prvo mjesto.

– Svaki dan sam tu, nema tu petka ni svetka. Ljeti ustajem oko 4, 5 sati, odem ovdje, jurim doma nešto skuhati pa u polje do kasno u noć. Volim zimu jer onda velim hvala Bogu, u četiri vure je noć kaj si malo počinem. Ipak, snage i volje još imam – kazala je.

Među nekoliko stotina glasova, najkumica je sasvim slučajno izvukla listić na kojem je pisalo ime njezine kćeri Mirjane Tot, koja je zahvaljujući svom glasu za najkumicu dobila televizor na dar.

U sklopu odabira najkumice bila je organizirana i humanitarna akcija – humanitarna prodaja sarme koju je dijelio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Za zvučnu kulisu pobrinuli su se TS Špancir i murterska Klapa iz Čista mira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije