AKCIJA Jeste li za božićni ručak s izbjeglicom? Evo kako se priključiti

Obitelj i toplina doma – božićne su želje izbjeglica i tražitelja azila u Hrvatskoj. A kako bi im nakratko to i pružili Isusovačka služba pokrenula je hvalevrijednu akciju!

Pozivaju obitelji da ih u duhu Božića u svom domu i ugoste za božićni ručak. Time žele potaknuti njihovo uključivanje u društvo i bolje upoznavanje zajednice u kojoj žele živjeti. Dvadesetak izbjeglica već se nada toplini hrvatskog Božića.

– Do sada se skupio broj od 20-ak osoba koje su voljne biti gosti, ali nastavljamo dalje kako bismo spojili što veći broj izbjeglica i hrvatskih obitelji. Ukoliko uspijemo omogućiti 50-ak takvih susreta bit ćemo sretni. Sad je samo pitanje nas hrvatskih obitelji jesmo li voljni otvoriti svoj dom i svoje srce za te ljude – poručio je ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice Tvrtko Barun.

Toplom susretu raduju se i tražitelji azila.

– Prvi ću put vidjeti kako izgleda Božić u Europi, u Hrvatskoj, u Zagrebu. Jako sam sretan što ću to doživjeti, jer sam musliman. Drago mi je kad me u goste pozovu moji prijatelji kršćani – kaže Sameer Shirzad iz Afganistana.

– Jako sam uzbuđena zbog ovog božićnog ručka. Voljela bih biti s jednom obitelji i uživati s njima, zabaviti se s njima i doživjeti tradiciju. I ja sam kršćanka, mi u Siriji imamo svoju tradiciju i voljela bih vidjeti kako je ovdje – rekla je Shoghirg Erataplyan, koja je u Hrvatsku došla iz Sirije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije