Programersko natjecanje FOI-a ‘Ready, steady, code!’ održano ovog vikenda

U subotu, 26. studenog, u prostorima Prve gimnazije Varaždin uspješno je treću godinu za redom održan ‘Ready, steady, code!’ programersko natjecanje u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtke Asseco SEE iz Zagreba.

‘Ready, steady, code!’ je studentsko natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoje znanje i vještine razvoja programskih proizvoda. Ukupno se natjecalo čak 14 timova s ukupno 64 natjecatelja iz 4 zemlje. Osim iz Hrvatske, bilo je natjecatelja iz Litve, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Samo natjecanje trajalo je intenzivnih 24 sata tokom kojih su natjecatelji rješavali zadani problem, nakon čega su svoje rješenje prezentirali stručnom žiriju koji se je sastojao od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je izrada aplikacije za kviz.

Od ove godine ‘Ready, steady, code!’ natjecanje je službeno član ‘Major League Hacking’ i kao takvo je prvo u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu. Ukupan fond nagrada iznosio je 20 000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10 000 kn, za 2. mjesto 6 000 kuna, a za 3. mjesto 4 000 kuna).

Nagrade su osvojili: Prvo mjesto – tim ‘hip’, ‘hip’, nagradu od 10000 kuna i poklon bon od paintball centra ‘Accredo’ osvojili su Ivan Oršolić, Antonio Lopac, Alen Martinčević i Leo Sinša Radošić.

Drugo mjesto – tim ‘minimun niminuna’, nagradu od 6000 kuna i poklon bon ‘Accredo’ osvojili su Danijel Vincijanović, Leon Palaić, Hrvoje Bradvica i Hrvoje Hrvoić.

Treće mjesto – ‘time is money’, nagradu od 4000 kuna i poklon bon ‘Accredo’ osvojili su Luka Marčec, Tino Balint, Dean Jakovljević i Igor Rinkovec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije