Obećano je: Blatnjavi put iza Pete osnovne bit će napokon uređen i osvijetljen

Puteljak koji prelazi preko livade od Kauflanda pa uz ogradu varaždinske V. osnovne škole trebao bi uskoro biti uređen.

Tako je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća najavio gradonačelnik Goran Habuš, odgovarajući na upit vijećnika Hrasta Ladislav Ilčića.

Naglasio je Ilčić da taj puteljak učestalo koriste djeca, ali ne samo oni, već mnogi stanovnici tog dijela grada, budući da je to najkraći put do centra.

– Upravo prije neki dan dobio sam peticiju Hrvatske narodne stranke koja je išla upravo u tom smjeru, da se ta staza uredi i osvijetli. Osim toga, također i da se dječje igralište na V. osnovnoj školi stavi u funkciju. Naime, i Banfica i V. mjesni odbor imaju problem s dječjim igralištima, ali i sportskim terenima – odgovorio je Habuš.

Dodao je da bi staza koja povezuje V. osnovnu školu i Kaufland trebala biti uređena i osvijetljena, a ograda uz nju obnovljena.

Ali najavio je i stavljanje tamošnjih sportskih terena u funkciju, također postavljanjem rasvjete.

– Mislim da na taj načim možemo bitno zadovoljiti zahtjeve i V. mjesnog odbora i Banfice. Zaista nema razloga da se ti tereni ne koriste, pogotovo u popodnevnim satima kad nema školaraca – rekao je gradonačelnik.

Rokove nije spominjao, no još lani u listopadu, kada smo pisali o istome problemu, dobili smo odgovor od Upravnog odjela za društvene djelatnosti:

– Grad Varaždin je dao u izradu navedenu projektnu dokumentaciju te se do kraja 2015. godine očekuje da će biti dovršena, kako bi se mogli riješiti imovinsko-pravni odnosa te naposljetku uređenje pješačko-biciklističke staze. Očekuje se da bi navedeno bilo moguće u tijeku 2016. godine, a istovremeno bi se uredila i javna rasvjeta – stajalo je u odgovoru.

Kako sada stvari stoje, malo je vjerojatno da bi do kraja godine taj problem mogao biti riješen, iako su kišna razdoblja već odavno počela.

> Put do V. osnovne škole neadekvatan za djecu, staza u planu tek iduće godine

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije