UPOZORENJE! Evo na što upozoravaju iz policije povodom uskršnjih blagdana

Povodom predstojećeg blagdana Uskrsa, kad veliki broj građana posjećuje grobove svojih najmilijih, iz PU varaždinske skreću pozornost da pri parkiranju i ostavljanju vozila na parkiralištima kod groblja, obratite veću pozornost na svoja vozila i stvari koje u njima ostavljate, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa.

Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, iz policije savjetuju da vrijedne stvari, osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike uvijek ponesete sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u vozilima, stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

– Ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će biti učinjena može biti veća od vrijednosti ovih stvari. Isto tako, zlatnom nakitu, novcu, foto i video opremi, prijenosnim računalima i torbicama nije mjesto u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila.

Vozilo treba zaključati čak i za kratko vrijeme odsustva, zatvoriti sva vrata i
prozorska stakla, ne ostavljati ih poluotvorenima, zatvoriti i zaključati poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika, a ključeve ne ostavljati u vozilu bez nadzora. Savjetuju da vozila parkirate na sigurnom mjestu te da pri tom pozornost
obratite na to da parkirališni prostor bude osvijetljen – stoji u priopćenju.

Također pozivaju sve građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja.

U svezi navedenog, mole građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije