Varaždinski nutricionisti sudjeluju na Međunarodnom kongresu u Zadru

Već četvrtu godinu za redom organizira se Međunarodni kongres nutricionista, čija je posebnost u tome što okuplja hrvatske i međunarodno priznate nutricioniste i stručnjake iz grana bliskih nutricionizmu poput medicine, farmacije, kineziologije, prehrambene tehnologije, agronomije pa sve do psihologije. Ove se godine Međunarodni kongres nutricionista održava u Zadru od 11. do 13. studenog.

Kongres je koncipiran kroz niz predavanja, radionica te okruglih stolova putem kojih stručnjaci iznose najnovija znanstvena saznanja te aktualnosti povezane s nutricionizmom kao znanosti, primjenom nutricionizma u dijetoterapiji, ali i nutricionizmom kao dijelom životnog trenda i održivog razvoja.

Teme koje će se obraditi na ovogodišnjem kongresu vezane su uz funkcionalnu hranu i imunitet, digitalnu tehnologiju u nutricionizmu, prehranu sportaša te farmakološku potporu kliničkoj prehrani.

Kao i prethodnih godina na kongresu će i ove godine sudjelovati i troje nutricionista iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina koji će stečena znanja i nova iskustva primijeniti u edukaciji učenika i šire populacije te u budućim projektima.

Tako na kongresu sudjeluju Karmen Kokot, dipl.inž.preh.teh., nutr. savjetodavni je član za prehranu u Društvu za zaštitu od dijabetesa Varaždin. Anita Car, dipl.inž.preh.teh., nutr. i Davor Hostić, dipl. inž.preh. teh., nutr., koji su osnivači i koordinatori pilot-projekta provedenog na V. osnovnoj školi Varaždin pod nazivom ‘Primjena načela pravilne prehrane u formiranju prehrambenih navika školske djece’, čiji je cilj bio promijeniti i unaprijediti prehrambene navike djece, a također sudjeluju u različitim projektima vezanim uz područje nutricionizma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije