Biskup Vlado Košić: ‘Mira neće biti sve dok postoji abortus!’

Sisački biskup Vlado Košić, rodom iz Družbinca, više je no jednom istaknuo svoje stavove o pravu žena na abortus, a nije propustio učiniti istu stvari i na posebnoj misi povodom završetka ovogodišnje molitvene kampanje ’40 dana za život’.

Sama misa održala se u nedjelju, 6. studenog, u Sisku.

– U tišini s križem i pokojim natpisom vi ste tome svjedočili, a posebno mi je drago što su u toj molitvi sudjelovali mladi ljudi koji osjećaju da je borba za nerođene tema o kojoj se svi trebamo brinuti, da je život ugrožen, da je život najveći Božji dar i da smo svi dužni njegovati život. Nitko nema pravo biti gospodar života osim Boga jedinoga koji daje i zemaljski i nebeski život – prenosi IKA Košićeve riječi.

Nastavio je u istom tonu.

– Ubiti čovjeka je jednako, bio taj čovjek mali ili veliki. Prije dva mjeseca Majka Terezija je proglašena sveticom. Kada je primala Nobelovu nagradu u Oslu održala je znamenit govor u kojem je rekla da mir u svijetu nije moguć kada postoji abortus jer ako majka svoje rođeno dijete može ubiti, što onda priječi da se mi međusobno ne ubijamo. Dakle mira neće biti sve dok postoji abortus – zaključio je Košić.

Nacionalna koordinatorica inicijative Petra Tišljarić i voditelj inicijative za grad Sisak Antonio Tompić istaknuli su kako je kroz šest kampanja ’40 dana za život’ spašeno čak 39 života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije