Topličanci prikupljaju pomoć za obitelj koja je u eksploziji ostala bez doma

Građani Varaždinskih Toplica brzo se su ujedinili nakon jučerašnje tragedije koja se dogodila u tome gradu, nakon što je 53-godišnjak eksplozijom plina do temelja srušio kuću s više stanova, pri čemu je on sam izgubio život, a tijekom noći u bolnici preminula i 85-godišnjakinja.

Već tijekom noći gradske vlasti najavile su kako će sve biti spremno da nitko od onih koji su ostali bez doma ne ostanu na ulici. A danas se u akciju uključio i lokalni nogometni klub, NK Mladost.

– Pozivamo sve simpatizere, članove i igrače NK Mladost Varaždinske Toplice da u nedjelju, 13. studenoga, u 14 sati dođu na utakmicu protiv NK ‘Udarnik 32’ Kućan Gornji. Sav prihod od donacija bit će u potpunosti predan obitelji Stupalo/Matkun, iz koje je i naš mali limač Vanja, a koju je u utorak, 07. studenoga, godine zadesila velika nesreća te su ostali bez svog doma – stoji u pozivu iz kluba.

Isto tako, osnovana je i grupa ‘Toplice u srcu – pomozimo obitelji Stupalo/Matkun’.

Srećom, nijedan od članova spomenute obitelji, koja je živjela u stanu iznad onog otkud je krenula eksplozija, u trenutku nesreće nije bila doma.

– S ciljem da pomognemo našim dragim sugrađanima i nadasve prijateljima, koji su nesretnim slučajem dana 7. studenoga doslovno u trenu ostali bez krova nad glavom, bez ičega. Obitelj ubraja četiri člana: Petra Stupalo (39), Zoran Stupalo (42), Vanja Stupalo (8), Antun Matkun (64). Apeliramo na sve ljude dobre volje koji žele pomoći da se odazovu ovom pozivu… Svaka pomoć je dobrodošla. Razmišljajmo srcem jer se svatko od nas može nenadano naći u takvoj situaciji. Budimo ljudi iznad svega i pokažimo da mi to možemo – stoji u objavi u grupi.

Pomoć će se prikupljati organizirano u vatrogasnom domu DVD-a Varaždinske Toplice, Kneza Trpimira 5, do kraja tjedna, svakim danom od 17 do 19 sati.

Primaju se donacije u obući i odjeći, školski pribor, bilježnice, knjige (2. razred), školska torba, higijenske potrepštine, hrana, kućanski aparati, posteljine, ručnici, posuđe…

Moguće je uplatiti i novčana sredstva za pomoć, izrano na račun Petre Stupalo HR3423600003223389395.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije