Clinton ili Trump? Poznati Varaždinci složni, riječ je o izboru između dva zla!

Jedna od najvećih predstava na svijetu, predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama, ide prema svome kraju. Sve će se razriješiti sutra, a mi smo od poznatih varaždinskih lica saznali kome bi oni, da imaju tu mogućenost, dali svoj glas, Hillary Clinton ili Donaldu Trumpu.

Ispred naših ispitanika bilo je teško pitanje, a krajnji rezultat malo nas je iznenadio. No krenimo redom.

Sandra Malenica, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta

– Hillary bolje izgleda na ‘gifu’! Na žalost, ne mogu odabrati neku treću opciju, kao u Hrvatskoj. Ni jedan od ponuđenih kandidata nije dobar izbor, no kad bih morala, glasala bih definitivno za Hillary. Odabrala bih manje zlo. Kod Hillary bar znam na čemu sam, predvidljivija je, kod Trumpa baš i ne znam.

Sofija Cingula, operna pjevačica

– Zaista ne znam koje je od dva zla manje u ovom slučaju. U ovom kontekstu sam sretna da ne moram o ovome razmišljati. Mislim da ni jedna opcija nije ljekovita za društvo. Da živim u Americi, potrudila bih se naći razloge da jednog od njih odaberem, no odavde mi izgleda da sretno rješenje nije ni jedno.

Ivan Mesek, umjetnik i ravnatelj Galerijskog centra

– Nije baš neki odabir, no Trumpa sigurno ne bih. Nije da se Hillary nešto proslavila, ali definitivno nema neke dileme u izboru između njih dvoje. No izbor Hillary bio bi samo manje zlo. Demokrati su mi ipak draži od republikanaca.

Ladislav Ilčić, violinist Varaždinskog komornog orkestra

– Sva sreća da nisam državljanin SAD-a, zaista ne znam za koga bih glasao. Mislim da je Hillary Clinton grozna kandidatkinja, po svim parametrima, no, nažalost, ni republikanski kandidat Donald Trump nije bolji. U Americi bih se priklonio onom dijelu republikanaca koji su odlučili ne dati podršku Donaldu Trumpu. Ovo nije odabir između manjeg i velikog zla, već između dva velika zla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije