Društvo / Koronavirus

Svi su stabilno

NOVOSTI O KORONAVIRUSU Nema novooboljelih, ali: 'Troje zaraženih ima nešto teže simptome'

NOVOSTI O KORONAVIRUSU Nema novooboljelih, ali: 'Troje zaraženih ima nešto teže simptome'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Nitko od 12 oboljelih još nije spreman napustiti bolnicu, potvrdila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić.

Danas se u 16 sati Nacionalni stožer civilne zaštite za koronavirus obratio javnosti na svojoj svakodnevnoj konferenciji za medije.

U Hrvatskoj zasad nema novih zaraženih, a troje oboljelih ima nešto teži oblik koronavirusa.

- U Italiji je stanje ozbiljno poduzet je cijeli set mjera koji se odnosi na 16 milijuna stanovnika. Mi još uvijek apeliramo na građane da odgode putovanja u drđave i regije koje su zaražene. Pojačano se prati ta situacija u Italiji. Ukoliko će biti potrebno, mi smo spremni i poduzet ćemo potrebne mjere - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić rekla je da su vijesti zasad dobre.

- Pratimo stanje bolesnika, svi su stabilno. Nema vijesti koje bismo trebali referirati. Treba izbjegavati veće skupove, najvažnija je prevencija. Moći cemo ući u kliničku studiju za novi lijek koji je pokazao idealne rezultate u liječenju koronavirusa. Još nema službenih rezultata, oni će biti krajem četvrtog mjeseca. Svi su bolesnici dobro. Troje ima nešto teže simptome. Kontroliraju se i klinički i radiološki, još nitko od njih nije spreman napustiti bolnicu – rekla je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video