PROMET

Uskoro brže do Čakovca: Počinje izgradnja obilaznice Nedelišće-Pušćine

Kolonama i gužvama na putu do Čakovca i natrag uskoro dolazi kraj.

Nepregledne kolonu na putu prema Čakovcu nisu rijetkost. Preći tih svega desetak kilometara vrlo često je prilično mukotrpno za one koji redovito voze tom relacijom. No toj muci uskoro bi trebao doći kraj. U četvrtak, 27. lipnja, potpisuje se vrijedan ugovor za izgradnju obilaznice Nedelišće-Pušćine.

Projekt je to iznimne važnosti za razbijanje prometnih gužvi, povećavanja sigurnosti onih koji su uključeni u promet i olakšavanja života lokalnom stanovništvu.

Promet će se rasteretiti za 50 posto

Nova će obilaznica biti duga 6,34 kilometara, a predviđena vrijednost radova je gotovo 28,5 milijuna eura. Izabrani izvođači ovog velikog poduhvata su Tegra i Pomgrad.

Rok za završetak obilaznice je 24 mjeseci od uvođenja u posao, a načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak predviđa da će se promet rasteretiti za čak 50 posto.

Na potpisivanje dolazi ministar Butković

Potpisivanju ugovora prisustvovat će Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, zatim Matija Posavec, župan Međimurske županije, Nikola Novak, načelnik Općine Nedelišće, Josip Škorić, Predsjednik uprave Hrvatskih cesta, te Silvija Kolmanić, članica Uprave tvrtke Tegra d.o.o.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije