CIJENE

Sve poskupljuje, hoće li i voda? Direktor Varkoma objašnjava u kojem slučaju će to biti nužno

Plaće u Varkomu rasle su 30 posto u zadnje tri godine, otkrio je direktor te tvrtke.

Opće poskupljenje nije se značajno odrazilo na ukupno poslovanje Varkoma, iako su se promjene cijena osjetile. Razlog zašto je tomu tako su dovoljno velike unutarnje rezerve koje ova komunalna tvrtka posjeduje. To je izjavio Bruno Ister, direktor Varkoma, u svojoj izjavi za VTV Televiziju.

‘Vidjet ćemo’

Osvrnuo se i na moguće povećanje cijena Varkomovih usluga za građane.

“U ovom trenutku nećemo ništa dirati, s obzirom na to da Varkom stoji sasvim dobro. Trenutno nema potrebe za povećanjem. Vidjet ćemo”, rekao je Ister, ne precizirajući koliko dugo će razdoblje bez poskupljenja trajati.

Naveo je samo jednu mogućnost kada bi povećanje cijena Varkomovih usluga za građane bilo neizbježno.

“Povećanje cijena bit će nužno ako budemo htjeli dodatno povećati plaće zaposlenicima. To bi svakako bilo potrebno jer imamo problem s određenim kadrom koji je zanimljiv i drugima na tržištu, pa ih moramo dobro platiti ako želimo da ostanu u tvrtki”, pojasnio je direktor Varkoma.

Plaće rasle 30 posto

Plaće u Varkomu bile su prilično niske, napomenuo je Ister. Od njegova imenovanja krajem 2021. godine, plaće u Varkomu su porasle za 30 posto, istaknuo je direktor.

Plaće su, dakle, rasle unatoč povećanom opterećenju na rashodovnoj strani zbog velikog rasta cijena. Osim korištenja unutarnjih rezervi, rasli su i prihodi, pojasnio je Ister. Naime, sa završetkom projekta aglomeracije, na sustav odvodnje priključuju se novi korisnici.

“Kako dobivamo uporabne dozvole za aglomeraciju – sada ih imamo 17 – ljudi se priključuju na sustav, što povećava račune za odvodnju, koja se naplaćuje po kubiku potrošene vode. Tako nam se taj projekt već na neki način vraća kroz prihode. Ove godine financijski stojimo sasvim dobro. Mislim da će godina biti uspješna, kao i prethodna”, rekao je direktor Varkoma.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije