stečaj varteksa

Budućnost Varteksa i dalje neizvjesna, zakazano novo ročište u stečajnom postupku

Puno je još nepoznanica.

Na izvještajnom ročištu održanom u ponedjeljak na Trgovačkom sudu u Varaždinu, odlučeno je da se ročište u stečajnom postupku nad varaždinskom tekstilnom industrijom Varteks d.d., u stečaju, odgodi za 28. listopada 2024. godine.

Sudac Hugo Wedemeyer predsjedavao je ročištem, na kojem su nazočili stečajni upravitelj Tomislav Đuričin te punomoćnici brojnih vjerovnika, uključujući predstavnike Državnih nekretnina, Hrvatskih šuma, Autobusnog prijevoza te predstavnike radnika i drugih vjerovnika.

Predmet današnjeg ročišta bio je razmatranje mogućnosti nastavka poslovanja Varteksa u stečaju te donošenje odluka o tome kako će se unovčiti imovina tvrtke. Stečajni upravitelj Tomislav Đuričin izvijestio je da je proizvodnja u Varteksu ponovo pokrenuta početkom listopada 2024. Međutim, budući da još nisu dostupni svi detaljni podaci o troškovima i prihodima, na sljedećem ročištu će se na temelju tih informacija donijeti prijedlog o nastavku ili obustavi poslovanja.

Tijekom ročišta, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske, Tomislav Rajković, zatražio je dodatno vrijeme kako bi dostavio ažurirani popis članova sindikata koji su ovlastili udruženje da ih zastupa u postupku. Sud mu je odobrio rok od tri dana za prikupljanje potrebnih podataka.

Novo ročište zakazano je za 28. listopada godine u 9 sati u velikoj raspravnoj dvorani Trgovačkog suda u Varaždinu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije