Vijesti / Gospodarstvo

OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana u izboru je za najbolji hrvatski OPG!

OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana u izboru je za najbolji hrvatski OPG!

I ove godine Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede organiziraju izbor najboljeg obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva u Hrvatskoj 'Zlata vrijedan', a Varaždinsku županiju ove će godine predstavljati OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana!

- Naš OPG bavi se primarno ratarstvom, znači proizvodnjom pšenice, kukuruza i drugih žitarica, ali što se tiče prerade, tu se fokusiramo na preradu bezglutenskih žitarica i pseudožitarica poput heljde, amaranta, prosa. Jer nam je cilj baviti se proizvodnjom i preradom bezglutenskih proizvoda - rekla je Tamara Šabić iz OPG-a Pocedulić na prošlogodišnjem predstavljanju varaždinskih OPG-ova u atriju Varaždinske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> HELJDA U OPG-u Pocedulić pronašli su svoje tržište - bezglutenski proizvodi

Prošle godine Varaždinsku županiju u izboru 'Zlata vrijedan' predstavljao je OPG iz Črnca Biškupečkog kojeg vode Dalibor i Melita Vrček.

Pobjednika će odabrati žiri kojim predsjeda zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a ostali članovi žirija su Leticija Hrenković iz Ministarstva poljoprivrede, Mirjana Žižić iz Večernjeg lista, Sanja Najvirt s HRT-a, Miroslav Kuskunović s portala Agrobiz.hr, Zdravko Tušek iz Savjetodavne službe, Zdravko Barać iz Hrvatske poljoprivredne agencije, Tihomir Jaić iz Hrvatske udruge poljoprivrednika, Jan Marinac iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore te Mijo Pranjić, prošlogodišnji pobjednik izbora.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci