Vijesti / Gospodarstvo

MEC dobiva tri industrijska robota i strojeve za industrijsku automatizaciju

MEC dobiva tri industrijska robota i strojeve za industrijsku automatizaciju

Ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos i direktor Trgovačkog društva SR-ALU iz Varaždina Aldo Ino Ilešič potpisali su danas, 2. studenog, Ugovor o poslovno tehničkoj suradnji.

Cilj potpisivanja ugovora je poslovna suradnja usmjerena na školovanje odraslih osoba iz područja industrijske automatizacije putem stručnih tečaja iz područja robotike i industrijske automatizacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Škola će za potrebe firme SR-ALU održavati stručne tečajeve iz područja robotike i iz područja industrijske automatizacije, a firma SR-ALU će opremiti školske laboratorije/učionice.

Škola će dobiti vrlo vrijednu opremu. Tako će jedna učionica biti opremljena se sa tri industrijska robota, dok će druga učionica za održavanje tečaja iz industrijske automatizacije biti opremljena svom potrebnom mehanizacijom, strojevima te ostalim mehaničkim pomagalima (računalima).

Uz donaciju opreme i održavanje stručnih tečajeva dogovorena je i suradnja oko stipendiranja te kasnije i zapošljavanje najboljih učenika Elektrostrojarske škola od strane tvrtke SR-ALU d.o.o., a u prosincu će predstavnici tvrtke održati i motivacijsko predavanje te predstavljanje svoje firme.

Ovo je još jedan iskorak u suradnji s gospodarstvom, opremanje škole sa najsuvremenijom industrijskom opremom na kojoj će se izvoditi nastava te održavati stručni tečajevi za gospodarstvo.

Ovakvim oblicima suradnje škola svojim učenicima omogućava zapošljavanje na visoko plaćenim poslovima koji zahtijevaju stručna znanja iz automatike, robotike, mehatronike.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci