Vijesti / Gospodarstvo

FOTO Filip Hleb najbolji na natjecanju 'PLC Challenge 2017' održanom u MEC-u

FOTO Filip Hleb najbolji na natjecanju 'PLC Challenge 2017' održanom u MEC-u

U subotu, 10. lipnja, održano je prvo natjecanje u programiranju logičkih kontrolera 'PLC Challenge 2017'. Natjecanje je osmislio profesor Krunoslav Grudiček. A organizatori su poduzeće Atinel i Elektrostrojarska škola Varaždin, dok je dodatni sponzor bila tvrtka Simens.

Cilj natjecanja bio je povezivanje obrazovanja i gospodarstva. Željeli smo pokazati učenicima, studentima i profesorima koji profil znanja se traži danas na tržištu rada u ovome sektoru, što to danas gospodarstvo nudi i očekuje. Isto tako, poruka je i da postoje tvrtke i na našem području koje traže stručnjake s ovakvim znanjima, tako da nije nužno odlaziti u druge zemlje - rekao je Krešimir Androlić, vlasnik Atinela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na natjecanju su sudjelovali studenti FER-a, VELV-a, TVZ-a (Tehničko veleučilište Zagreb) i maturanti ESŠ-a.

Uz programiranje PLC-a natjecatelji su se morali snaći i u čitanju elektroshema, ožičavanju te izradi korisničkog sučelja (vizualizacije).

Prva nagrada pripala je Filipu Hlebu, studentu 3. godine FER-a. Njemu je uručen kompletan natjecateljski set s PLC-om S7-1200, programski paket TIA portal te jednokratna stipendija u iznosu od 1500 kuna.

Drugo mjesto pripalo je Neven Jerešić, studnet 3. godine FER-a, dok je na trećem mjestu bio Ante Tadić, maturant Elektrostrojarske škole u Varaždinu.

Svi natjecatelji su dobili majice, kape i priznanja

Oprema korištena u natjecanju, čija je vrijednost preko 25.000 kuna, donirana je Elektrostrojarskoj školi te će se nadalje koristiti u nastavi.

Atinel je tvrtka koja se bavi industrijskom automatizacijom i robotikom, a glavninu svojih usluga ostvaruje na stranom tržitu u automobilskoj industriji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci