Vijesti / Gospodarstvo

Mate Rimac posjetio ludbreški Ducati: 'Ovakva podrška je od neizmjerne važnosti'

Mate Rimac posjetio ludbreški Ducati: 'Ovakva podrška je od neizmjerne važnosti'

Mate Rimac danas je posjetio tvrtku Ducati komponenti u Ludbregu u kojoj je s generalnim menadžerom Draženom Crnkovićem razgovarao o mogućnostima suradnje. Sastanku se pridružio i gradonačelnik Dubravko Bilić kako bi zahvalio osnivaču tvrtke 'Rimac Automobili' na podršci ludbreškim srednjoškolcima.

> Rimac Automobili ludbreškim robotičarima pomoći će financijama i - savjetom!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Učenicima je podrška ovakve tvrtke od neizmjerne važnosti, ali je istodobno poticaj i svim mladim ljudima koji dosad možda nisu imali hrabrosti predstaviti svoje ideje. Ulaganjem u njih, ulažemo u budućnost svih nas – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Podsjećamo, učenici Srednje škole Ludbreg prvim su mjestom na državnom natjecanju u robotici osigurali nastup na svjetskom prvenstvu u Leipzigu, a tvrtka Rimac Automobili odlučila je pokriti troškove kotizacije.

Također, Rimac Automobili pomoći će i u osiguravanju materijala za razvoj bržih i spretnijih robota.

Mentor ludbreškim robotičarima i profesor Željko Posavec smatra kako je iznimno važno da se mladi orijentiraju prema tehničkim zanimanjima.

Zanimljivo je da je Posavec s poznatim hrvatskim poduzetnikom i inovatorom Matom Rimcem sudjelovao na Državnom natjecanju iz robotike 2006. godine.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!