Vijesti / Gospodarstvo

Jelena Toth, nova direktorica TZ-a: Razvoja turizma nema bez Varaždinaca

Jelena Toth, nova direktorica TZ-a: Razvoja turizma nema bez Varaždinaca

- Glavni ciljevi Turističke zajednice grada Varaždina bit će nastavak izgradnje imidža grada kao jednog malog kulturno-povijesnog mjesta s naglaskom na izuzetnoj kreativnosti. Radit ćemo na unapređenju postojećih manifestacija, osmišljavanju novih, ali i promociji Varaždina na domaćem i stranom tržištu. Poradit ćemo na podizanju svijesti kod građana o važnosti turizma, budući da smatram kako je stanovnike izuzetno važno uključiti u taj razvoj - istaknula je Jelena Toth, novoizabrana direktorica Turističke zajednice grada Varaždina na konferenciji za medije, održanoj danas, 11. travnja u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Vijeće turističke zajednice, na čelu s gradonačelnikom Habušem, jednoglasno je odabralo i prepoznalo kvalitetu programa Jelene Toth.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Planovi su jednogodišnji, ali ima i višegodišnjih te se nadam kako ćemo uspjeti što više toga odraditi. Ciljevi su usmjereni prema turistima, ali i lokalnom stanovništvu jer je važno stvoriti pozitivnu energiju u gradu. Unaprijedit ćemo postojeće projekte, a ono što se Vijeću posebno svidjelo jest Advent u Varaždinu, točnije, da ta manifestacija, uz Špancirfest, postane jedan od brendova grada i razlog zašto turisti dolaze k nama. Nove sadržaje planiramo već za ovu godinu, ali u razdoblju od tri godine mislim da bi Advent mogao uistinu postat prepoznatljiv.

Od novih sadržaja Toth je istaknula nekoliko projekta.

- Jedan od najvažniji jest vraćanje Fašnika u Varaždinu već iduće godine. Virtualni Varaždin, točnije, virtualna mogućnost šetnje gradom, također je jedan od projekata koji zasad nije dovoljno razvijen u Hrvatskoj, stoga ćemo već ove godine krenuti s tim. Poradit ćemo na razvoju Starog grada na način da se postavi posebna rasvjeta, što bi se povezalo s vanjskim uređenjem, točnije, labirintom zelenila. Varaždin ima dosta razvijenu sportsku infrastrukturu stoga ćemo poraditi na razvoju sportskog te sportsko-rekreacijskog turizma. Pokušat ćemo se kandidirati za što više sportskih događanja kojima bi grad bio domaćin. 

Uz sve navedeno, Toth je izdvojila oživljavanje lokacije uz rijeku Dravu kao veoma važan višegodišnji projekt.

- Plan je da se za oživljavanje te lokacije probaju naći sredstva iz EU fondova, a obuhvatio bi razvoj ugostiteljstva, zabave, kulture i umjetnosti uz Dravu.

Zadovoljstvo odabirom nove direktorice izrazio je i gradonačelnik Goran Habuš.

- Turizmu u gradu treba dati novi duh, a čak smo tri puta provodili natječaj, tražeći kandidata koji će najsveobuhvatnije prezentirati svoju viziju razvoja turizma, a Jelena je to uistinu postigla. Posebno me veseli što je prepoznala puno prilika koje grad nudi, a do sada nisu bile iskorištene. Pred njom nije lak zadatak, želje su velike, ali uz podršku svih nas uspjet će se sve realizirati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci