Vijesti / Gospodarstvo

Kinezi zainteresirani za pomoć u obnovi varaždinskog HNK

Kinezi zainteresirani za pomoć u obnovi varaždinskog HNK

Potpisano pismo namjere koje iskazuje zainteresiranost kineskih ulagača prema Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i hotelu Minerva te najavljeni novi dolazak kineskih ulagača sredinom travnja, rezultat su višednevnog posjeta Suna Guojiana, predstavnika China Camc engineering kompanije.

Podsjetimo, Sun Guojian zajedno s predstavnicima iz Švedske, Steffanom Erixonom, Rosmary Jurašković Erixon, Goranom Skrooguom i Samirom Žerom, koji su i posredovali u prvim kontaktima između kineske kompanije te Grada Varaždinskih Toplica, boravio je nedavno u Varaždinskim Toplicama gdje su obavljeni brojni razgovori s gospodarstvenicima i sanacijskim upraviteljem Specijalne bolnice Damirom Mihalićem. Razgovori su vođeni vezano uz ulaganja na području grada, ali i ostvarivanje suradnje s lokalnim gospodarstvenicima i plasmanu njihove robe na kinesko tržište.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom višednevnog posjeta održan je i zajednički sastanak švedskih predstavnika, župana Varaždinske županije Predraga Štromara i gradonačelnice Goranke Štefanić sa svojim suradnicima. Župan je podržao aktivnosti gradonačelnice Goranke Štefanić vezano uz pregovore i dovođenje potencijalnih investitora u Varaždinske Toplice.

Da razgovori idu u konkretnom smjeru potvrđuje pismo namjere koje je posljednjeg dana boravka Sun Guojian uputio u Specijalnu bolnicu, ali i konkretni razgovori s nizom lokalnih poduzetnika s kojima kineski ulagači planiraju ostvariti konkretnu suradnju. Riječ je o zajedničkoj suradnji vezano uz potencijalne projekte na području grada Varaždinskih Toplica. Također, postoji interes da se proizvodi topličkih gospodarstvenika pokušaju plasirati na kinesko tržište.

Inače, Sun Guojin i predstavnici iz Švedske posjetili su i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu gdje su održali sastanak s ravnateljicom Jasnom Jakovljević. Guojian je na sastanku potvrdio spremnost i mogućnost da kineski ulagači pomognu u obnovi objekta varaždinskog kazališta.

- Krajem prošlog tjedna završili smo sve radne sastanke i mogu reći da je iza nas desetak dana intenzivnih i konkretnih razgovora i dogovora. Da su kineski ulagači zaista zainteresirani za naše projekte svjedoči pismo namjere, ali i najavljeni dolazak predstavnika kineske tvrtke sredinom idućeg mjeseca. Prema najavama riječ je o pojačanom izaslanstvu, a na dnevnom redu zasigurno će biti konkretniji razgovori oko pojedinih projekata – izjavila je gradonačelnica Štefanić.

China Camc engineering kompanija grupacija je koja godišnje ostvaruje oko 40 milijardi dolara prihoda i ima oko 100 tisuća zaposlenih. U svom poslovanju sve više se okreću turizmu, posebice zdravstvenom turizmu, odnosno ulaganju u gradnju smještajnih, turističkih i zdravstvenih objekata.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci