Vijesti / Gospodarstvo

Gospodarski razvoj

UREĐENJE PROMETNICE Varaždinu 10 milijuna kuna za uređenje ceste u Gospodarskoj zoni Brezje

UREĐENJE PROMETNICE Varaždinu 10 milijuna kuna za uređenje ceste u Gospodarskoj zoni Brezje
Grad Varaždin

Riječ je o bespovratnim sredstvima, a ukupan projekt je vrijednosti nešto veće od 19 milijuna.

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta RH u petak je u Zagrebu održana prigodna svečanost dodjele Odluka o financiranju gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima jedinica lokalne samouprave kojima su odobrena sredstva temeljem poziva 'Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona'.

Ministar Darko Horvat uručio je 46 Odluka kojima je dodijelio ukupno 268,6 milijuna kuna. Projekti će se provoditi na području 19 županija, a ukupna vrijednost projekata bit će 425,3 milijuna kuna.

Na temelju tog poziva Gradu Varaždinu dodijeljeno je  gotovo 10 milijuna kuna (9.966.433,33 kuna) za izgradnju prometnice i uređenje ostale infrastrukture ceste u Gospodarskoj zoni Brezje.

Riječ je o bespovratnim sredstvima, a ukupan projekt je vrijednosti nešto veće od 19 milijuna. U ime Grada Varaždina Odluku je primio dr.sc. Tomislav Bogović, privremeni pročelnik Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo.

U obraćanju gostima na svečanoj dodjeli odluka ministar Darko Horvat je istaknuo:

- Čekali smo godinu i pol dana jer je prvotno za ovaj natječaj bilo alocirano 76 milijuna kuna. Nakon toga, kroz uštede na drugim projektima, kao i relokacijom iz drugih prioritetnih osi, dobili smo još 110 milijuna kuna.

Ovom zadnjom odlukom Vlade u četvrtak preuzeli smo obvezu da ćemo, ako ne uspijemo rekonstrukcijom operativnog programa konkurentnost i kohezija osigurati još toliko željenih 87 milijuna kuna, taj iznos pokriti iz državnog proračuna.

Ovih 268 milijuna kuna ide, siguran sam, onim načelnicima i gradonačelnicima koji su spremni ući u 'fajt' i borbu za razvoj poduzetničkog okruženja. – istaknuo je ministar Horvat.

Prije početka realizacije tog projekta u Varaždinu slijedi potpisivanje ugovora te postupak odabira izvođača radova koji će urediti prometnicu i ostalu infrastrukturu potrebnu budućim investitorima na toj atraktivnoj lokaciji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video