Vijesti / Gospodarstvo

SAZNAJTE DETALJE

INGRA-DET organizira 24. listopada u Düsseldorfu najveći tradicionalni susret gospodarstvenika i političara

INGRA-DET organizira 24. listopada u Düsseldorfu najveći tradicionalni susret gospodarstvenika i političara
INGRA-DET

Saznajte kakva je ekonomska i vanjskopolitička prognoza za 2020. godinu.


INGRA-DET organizira u četvrtak 24. listopada u Düsseldorfu najveći tradicionalni susret gospodarstvenika i političara.

Ovogodišnja tema konferencije, koja će okupiti pedesetak gospodarstvenika te ministre, diplomatsko-konzularna predstavništva, kao i predstavnike HUP-a, je rad i izvoz hrvatskih tvrtki u Njemačkoj i ostalim zemljama Europske unije.

Govore će održati Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Miro Kovačbivši ministar vanjskih i europskih poslova, Ivan Domagoj Milošević, hrvatski političar, Stjepan Šterc, demograf, Zoran Andročec, direktor poslovnog udruženja INGRA-DET...

0fb618b9427add3055198c3945fae2f7.jpg?v=2

Predstavnici uspješnih hrvatskih tvrtki otkrit će kako su unatoč valu iseljavanja uspjeli zadržati radnike te će govoriti o izazovima s kojim susreću i kakva su im očekivanja na tržištu rada u Hrvatskoj i inozemstvu.

- Očekujemo više članova Vlade, kao i predstavnike HUP-a, te predstavnike tvrtki u sustavu INGRA-DET. Otvorit ćemo puno tema i ministre upoznati sa svom problematikom naših poslodavaca. Dajemo punu podršku Vladi u provođenju reformi, ali ono oko čega su svi naši poslodavci složni je da Hrvatskoj trebaju dodatna porezna rasterećenja kao i rezanje birokracije. Pohvalno je što se napokn krenulo s reformama, iako sporo, a pohvalno je i smanjenje javnog duga i suficit u proračunu. No, što će vam plus u državnom proračunu na kraju ove godine, ako vam taj isti proračun sljedeće godine neće imati tko puniti. Naši gospodarstvenici, uz ostale benefite, nude i natprosječne plaće, ali bez rasterećenja u davanjima državi to stanje je neodrživo i pogubno za poslodavce - rekao je Zoran Andročec, direktor poslovnog udruženja INGRA-DET.

Poslovna zajednica INGRA-DET najveće je i najstarije poslovno udruženje u Hrvatskoj i inozemstvu te okuplja 40 tvrtki i zapošljava 2500 radnika.

Sastanak se održava u konferencijskome centru Hotela Intercontinental Düsseldorf, Königsallee 59, 40215 Düsseldorf.

bd2e63ea0ce85b332c800ea6a95e3fa5.jpg?v=2

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6011

Reci što misliš!