Vijesti / Gospodarstvo

RADNA VEČERA

MINISTAR ŠTROMAR U FRANKFURTU 'U posljednje dvije godine je puno toga učinjeno kako bi se poboljšao položaj hrvatskih građevinara u Njemačkoj'

MINISTAR ŠTROMAR U FRANKFURTU 'U posljednje dvije godine je puno toga učinjeno kako bi se poboljšao položaj hrvatskih građevinara u Njemačkoj'
Fenix magazin

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar boravi u Frankfurtu gdje se u utorak uvečer i srijedu ujutro sastao s hrvatskim građevinarima i poduzetnicima.

Na radnoj večeri održanoj u utorak u Frankfurtu, a na kojoj je uz nekoliko predstavnika hrvatskih građevinskih tvrtki i drugih poduzetnika s Rajnsko-majnskog područja, bio i generalni konzul RH u Frankfurtu Vedran Konjevod, ministar Štromar je izjavio kako je jako dobro upoznat s problemima hrvatskih građevinara u Njemačkoj.

- Uvijek se trudim učiniti sve da prvenstveno radnici budu zadovoljni. Bilo je loših trenutaka, ali posljednje dvije godine je puno toga učinjeno i situacija je bolja, a nadam se da će biti još bolja - rekao je Štromar za Fenix Magazin.

Na radnoj večeri u utorak uvečer u Frankfurtu ministra Štromara je u ime hrvatskih građevinara pozdravio jedan od većinskih vlasnika tvrtke Oprema-PIT sa sjedištem u Ludbregu Božidar Hajsok te predsjednik uprave te tvrtke Vlado Krajinović. Oni su zajedno sa ministrom Štromarom i suradnicima u srijedu razgledali gradilišta Mainwald Wohnanlage BTA/BTC u Frankfurtu gdje se gradi oko 800 stanova. Osim većinskog izvođača Opreme-PIT, radove na tom gradilištu izvode još neke tvrtke koje su kao i Oprema-PIT okupljene u Gospodarsko-interesno udruženje INGRA-DET sa sjedištem u Düsseldorfu.

Kako Fenix doznaje, ministar Predrag Štromar će nakon Frankfurta otputovati u Düsseldorf gdje će u četvrtak sudjelovati u radu godišnje konferencije hrvatskih tvrtki u Njemačkoj. To najveće okupljanje hrvatskih gospodarstvenika izvan Hrvatske tradicionalno organizira Gospodarsko interesno udruženja INGRA-DET kojeg vodi direktor Zoran Andročec. Prema najavama organizatora, na godišnju konferenciju u Düsseldorf dolaze predstavnici hrvatske Vlade i ministarstava, Hrvatskog sabora te predstavnici hrvatskih generalnih konzulata i veleposlanstva RH iz Njemačke.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6011

Reci što misliš!