Vijesti / Gospodarstvo

NEMA ŠALE

PONOVO U AKCIJI Carina i Porezna zajedno u nadzoru pekarnica, štandova, tržnica...

PONOVO U AKCIJI Carina i Porezna zajedno u nadzoru pekarnica, štandova, tržnica...
Borna Filic/Nel Pavletic/PIXSELL

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje

Porezna uprava obavještava porezne obveznike da će u suradnji s Carinskom upravom u razdoblju od 24. – 31. listopada 2019. godine provoditi u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti  nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

Nadzorima fiskalizacije bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:

- C 10.7 – Proizvodnja pekarskih i brašneno – konditorskih proizvoda,
- G 47.8 – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama i
- N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.
 
Podsjećamo, Ministarstvo financija - Porezna uprava pokrenula je 1. srpnja 2019. godine novu kampanju i nagradnu igru 'Bez računa se ne računa' te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je drugo kolo nagradne igre koje traje do 15. studenog 2019. godine.
 
Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu. Provjerite ispravnost računa na poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi, poručuju iz Porezne uprave.
 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6011

Reci što misliš!